Από τον Μάιο Λιγκ Καπ στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Βασικός στόχος όμως είναι τα προσδοκώμενα οικονομικά οφέλη

Λιγκ Καπ | Μπορεί το βασικό θέμα συζήτησης στο σημερινό Δ.Σ. της Superleague να ήταν τα τηλεοπτικά της νέας χρονιάς, ωστόσο προέκυψε ακόμα μία σημαντική είδηση. Ποια είναι αυτή; Η επικείμενη διεξαγωγή Λιγκ Καπ τον προσεχή Μάιο!

Οριστική απόφαση δεν πάρθηκε, ωστόσο η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι έγινε ομόφωνα δεκτή. Σε ό,τι αφορά το πλάνο, θα αφορά σε νοκ άουτ αγώνες, με τη συμμετοχή και των 16 ομάδων της Superleague.

Σκοπός της συγκεκριμένης πρότασης είναι αφενός η επιμήκυνση της αγωνιστικής περιόδου, ώστε να μην μείνουν οι ομάδες ανενεργές για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο βασικός στόχος όμως είναι τα προσδοκώμενα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν από τηλεοπτικά δικαιώματα, εισιτήρια κ.α.

Σημειώνεται ωστόσο ότι πέρα από το γόητρο και τα όποια οικονομικά οφέλη, ο νικητής δεν θα βγαίνει Ευρώπη. Η πρόταση όπως προαναφέραμε έγινε αποδεκτή από όλους, ωστόσο ολοκληρωμένη θα κατατεθεί στο επόμενο Δ.Σ. της Λίγκας.

Ο τρόπος διεξαγωγής του

Η εν λόγω διοργάνωση θα διεξαχθεί μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος το Μάιο (θα ξεκινήσει από φέτος) και θα γίνει υπό τη μορφή νοκ άουτ αγώνων των 16 ομάδων της Super League. Μάλιστα, θα υπάρχουν και οικονομικά κίνητρα αλλά συγκεκριμένη πρόταση θα κατατεθεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο, πιθανόν τον επόμενο μήνα! Να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι δεν θα βγαίνει Ευρώπη ο νικητής.

Τα ματς θα είναι 15: 8 ζευγάρια αρχικά τα οποία στη συνέχεια θα γίνουν 4, από εκεί θα προκύψουν οι ημιτελικοί κι ο τελικός.

Θυμίζουμε πως η τελευταία φορά που είχαμε ελληνικό League Cup ήταν η σεζόν 1989-1990 με την ΑΕΚ να παίρνει το τρόπαιο νικώντας στον τελικό τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Λιγκ Καπ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για να συνομιλήσετε στο Chat του KolpoBet.gr παρακαλώ πολύ να συνδεθείτε. Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό δημιουργείστε για να μπορείτε να ανταλλάζεται απόψεις μέσα από την μεγαλύτερη στοιχηματική κοινότητα