Επιλέγοντας τον αριθμό των γκολ μέσω της στατιστικής

Όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο αυξάνονται αντίστοιχα και οι διαθέσιμες αγορές που υπάρχουν στις στοιχηματικές εταιρίες. Πολλοί παίκτες έχουν εξειδικευτεί σε αυτές τις αγορές

Επιλέγοντας τον αριθμό των γκολ μέσω της στατιστικής

Το 99% των παικτών που ασχολούνται με το στοίχημα σίγουρα έχουν δοκιμάσει να ποντάρουν σε κάποια αγορά γκολ. Όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο αυξάνονται αντίστοιχα και οι διαθέσιμες αγορές που υπάρχουν στις στοιχηματικές εταιρίες. Πολλοί παίκτες έχουν εξειδικευτεί σε αυτές τις αγορές και ασχολούνται αποκλειστικά με τον αριθμό των γκολ στα παιχνίδια του ποδοσφαίρου.

Φυσικά είναι δύσκολο να βρει κανείς κάποιο γενικό σύστημα πονταρίσματος, που να εμπεριέχει αποτελέσματα αγώνων, αριθμό γκολ, σκόρερ κλπ. Χωρίς αμφιβολία το καλύτερο σύστημα (και το πιο κουραστικό και δυσάρεστο) είναι η επιλογή συγκεκριμένων αγώνων με βάση την κρίση μας. Παρατηρούμε λοιπόν τις αποδόσεις των εταιριών, βλέπουμε τα στατιστικά των ομάδων που αγωνίζονται και σε συνδυασμό με την πληροφόρηση που έχουμε αλλά και την προσωπική μας άποψη για τις ομάδες αυτές, επιλέγουμε τον αριθμό των γκολ. Στην περίπτωση που δεν έχουμε άποψη για κάποιους αγώνες μπορούμε είτε να μην ποντάρουμε σε αυτούς, είτε να αναζητήσουμε τη γνώμη κάποιου άλλου, είτε να δούμε το ζήτημα καθαρά από πλευράς στατιστικής.

Σίγουρα οι περισσότεροι έχουμε προσπαθήσει να βρούμε κάποια λογική στα αποτελέσματα των αγώνων και να τα βάλουμε σε κάποιο στοιχηματικό μοντέλο. Τα στατιστικά που αφορούν τα γκολ ανά αγώνα μας δείχνουν τον αριθμό των γκολ που σκοράρει και που δέχεται μία ομάδα ανά παιχνίδι. Με μια πρώτη ματιά αποτελούν μια λογική πηγή για την πραγματοποίηση κάποιοι στοιχήματος στον αριθμό των γκολ. Εάν δούμε για παράδειγμα ότι κατά μέσο όρο στα παιχνίδια κάποιας ομάδας επιτυγχάνονται πάνω από 3 γκολ ανά παιχνίδι, η επιλογή του Over 2,5 γκολ φαντάζει μια πολύ καλή επιλογή για το επόμενο παιχνίδι.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ποδόσφαιρο αναπτύσσεται συνεχώς όσον αφορά την τακτική και κάθε προπονητής έχει το δικό του σκεπτικό και φιλοσοφία. Η προσέγγιση μια ομάδας σε εντός έδρας ματς μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική απ’ ότι στα εκτός έδρας ματς. Αυτοί οι παράγοντες πρέπει να συνυπολογίζονται.

Τι κάνουμε λοιπόν; Η πρότασή μας είναι καταρχάς να επιλέξουμε κάποιο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα στο οποίο θέλουμε να στοιχηματίσουμε (κάποιο με λίγα γκολ για στοιχήματα σε under και κάποιο με πολλά γκολ για στοιχήματα over). Με βάση την εμπειρία μας μπορούμε να πούμε ότι λίγα γκολ έχουμε γενικά σε: Β’ Τουρκίας, Α’ Σερβίας, Α’ Μαρόκου, Α’ Αργεντινής, Α’ και Β’ Γαλλίας. Αντίθετα, πολλά γκολ έχουμε συνήθως σε A’ Γερμανίας, Α’ Ολλανδίας, Α’ Βελγίου, γενικά στις κατηγορίες της Σκωτίας και Α’ Σλοβενίας. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε κάποιο σωστό πρωτάθλημα, καθώς το καθένα έχει τη δική του νοοτροπία και ιδιαιτερότητες. Δεν θα δείτε βέβαια για παράδειγμα μεγάλες αποδόσεις στο under 2,5 γκολ στο Μαρόκο, αλλά η πιθανότητα κέρδους είναι υψηλή.

Το δεύτερο βήμα είναι να βρούμε μια αναλυτική βαθμολογία των αποτελεσμάτων για τους εντός και τους εκτός έδρας αγώνες ξεχωριστά. Το τι στρατηγική θα ακολουθήσουμε θέλει πολλή συζήτηση. Δείτε μια απλή στρατηγική Over/Under για την οποία έχουμε γράψει.  Μελετώντας στατιστικά αγώνων και ομάδων και μένοντας ενημερωμένοι για τα νέα τους μπορείτε να εξελίξετε πολύ εξελιγμένα συστήματα που βασίζονται στα γκολ. Πάντα είναι καλό να γνωρίζουμε ορισμένα πράγματα για τις ομάδες αν και αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Φροντίστε πάντα να δείτε τα στατιστικά των ομάδων, αυτά υπάρχουν διαθέσιμα και μπορείτε να τα βρείτε εύκολα στο διαδίκτυο και καλή τύχη.

 Επιλέγοντας τον αριθμό των γκολ μέσω της στατιστικήςΓια αποκλειστικές προσφορές και ενημερώσεις, εγγραφείτε στο Newsletter του KolpoBet.gr


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ