Φόρμουλα 1: Παρουσίαση GP Βραζιλίας (Σάο Πάολο)

Η Formula 1 παραμένει στην Αμερικάνικη Ήπειρο για τον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς, το Βραζιλιάνικο Grand Prix

Φόρμουλα 1: Παρουσίαση GP Βραζιλίας (Σάο Πάολο) Autodromo Jose Carlos Pace 

Η Formula 1 παραμένει στην Αμερικάνικη Ήπειρο για τον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς, το Βραζιλιάνικο Grand Prix. Στην εμβληματική πίστα του Interlagos έχουν γραφτεί πολλά κεφάλαια ιστορίας, της Formula 1.

Η περιοχή προοριζόταν για ανέγερση κτιρίων. Ωστόσο, η ακαταλληλότητα της συγκεκριμένης έκτασης οδήγησε στην κατασκευή πίστας που θα φιλοξενήσει τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.
Το Ιντερλάγκος για πίστα ανάμεσα στις λίμνες φαίνεται σαν να έχει χωριστεί σε δύο μέρη, το ένα με τις ευθείες και το άλλο με τις διαδοχικές (8) στροφές, που δυσκολεύει το έργο των πιλότων, καθώς απαιτεί ιδιαίτερη τεχνική.  Στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει τελικό πρωταθλήματος πολλές φορές, ο τελευταίος που αναδείχτηκε εκεί πρωταθλητής ήταν ο Τζένσον Μπάτον το 2009.

Φέτος η Pirelli φέρνει εκεί τη γόμα C1 ως λευκή σκληρή, τη γόμα C2 ως κίτρινη μέση και τη γόμα C3 ως κόκκινη μαλακή. Αυτός είναι ο πιο σκληρός συνδυασμός που μπορεί να γίνει με φετινές γόμες και είναι ένα επίπεδο πιο σκληρός απ’ αυτόν που είχε επιλεγεί πέρυσι, για τη Βραζιλία.

Formula 1: Με πιο σκληρή γόμα τα μονοθέσια στο Grand Prix της Βραζιλίας

Χαρακτηριστικά πίστας

•Το 2018 είχαν επιλεγεί μέση, μαλακή και πολύ μαλακή γόμα. Παρότι ο φετινός συνδυασμός γομών είναι πιο αργός στα χαρτιά, πιθανόν θα δούμε πιο γρήγορους χρόνους ανά γύρο, όπως έχει συμβεί σε πολλούς αγώνες ως τώρα. Αυτό οφείλεται στη συνεχή εξέλιξη των μονοθεσίων. 
•Φέτος έγινε πιο σκληρή επιλογή ελαστικών για να περιοριστεί η πτώση στην απόδοση λόγω θερμικής καταπόνησης. Αυτό θα βοηθήσει τους οδηγούς να πιέζουν περισσότερο σε κάθε φάση του αγώνα. 

Formula 1: Με πιο σκληρή γόμα τα μονοθέσια στο Grand Prix της Βραζιλίας

•Ο καιρός στο Interlagos είναι από τους πιο απρόβλεπτους κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Στο παρελθόν έχουμε καταγράψει πολύ υψηλές θερμοκρασίες έως 55 βαθμούς Κελσίου αλλά και καταρρακτώδη βροχή. 

•Το 2014 στρώθηκε νέος ασφαλτοτάπητας, ο οποίος έχει πλέον διαμορφωθεί οριστικά, μάλιστα πέρυσι καθαρίστηκε με νερό υπό πίεση. Ως αποτέλεσμα η τραχύτητά του είναι στο μέσο όρο και η επιφάνεια του δε θέτει ειδικές προκλήσεις. 

•Η πίστα περιέχει 15 στροφές, είναι ο δεύτερος πιο μικρός γύρος μέσα στη χρονιά. Δεν υπάρχουν παρατεταμένες καμπές έτσι τα πλευρικά φορτία παραμένουν χαμηλά. Το εμπρός δεξιά ελαστικό καταπονείται περισσότερο καθώς η φορά είναι αντίθετη αυτής, των δεικτών ρολογιού. 

•Πέρυσι η στρατηγική του νικητή ήταν μια αλλαγή. Ο Lewis Hamilton άλλαξε τη πολύ μαλακή γόμα σε μέση. Υπήρξαν όμως τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις από τις τρεις κορυφαίες ομάδες και πέντε διαφορετικές στρατηγικές ανάμεσα στους πρώτους έξι στον τερματισμό. 

Κατά τη διάρκεια του ίδιου Σαββατοκύριακου με το Βραζιλιάνικο Grand Prix, η Pirelli προετοιμάζεται για μια από τις πιο σημαντικές τις εμπλοκές στο Μακάο: Θα προμηθεύσει με ελαστικά όχι μόνο το παγκόσμιο κύπελλο FIA GT αλλά και τα νέα μονοθέσιο Formula 3, που θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στο Μακάο για το παγκόσμιο κύπελλο. Ανάμεσα τους θα βρίσκονται και πολλοί οδηγοί που αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα F3, το οποίο αποτελεί αγώνα υποστήριξης της Formula 1. Η Βραζιλία φιλοξένησε ένα ειδικό φεστιβάλ για τους φίλους της F1 στο Σάο Πάολο προς τιμήν του Ayrton Senna που έχασε τη ζωή του πριν από 25 χρόνια το Μάιο. Οι οπαδοί είχαν την ευκαιρία να δουν μερικά ιδιαίτερα μονοθέσια από την καριέρα του Senna όπως η Toleman του 1984 (φορούσε και τότε ελαστικά Pirelli) με την οποία ο Βραζιλιάνος ξεκίνησε στη F1.

Τηλεοπτικές μεταδόσεις

GP Formula 1 Βραζιλίας – 17/11/2019

15-16-17 Νοεμβρίου  –  COSMOTEsport  –  ΕΡΤ

Παρασκευή 15/11
    15:50  Ελεύθερα Δοκιμαστικά 1   (COSMΟΤΕsport 5)
    16:00  Ελεύθερα Δοκιμαστικά 1   (ΕΡΤ sports) – – – – – – – – – – – EΡT live
    19:50  Ελεύθερα Δοκιμαστικά 2   (COSMΟΤΕsport 5)
    20:00  Ελεύθερα Δοκιμαστικά 2   (ΕΡΤ sports) – – – – – – – – – – – EΡT live
    22:05  Ελεύθερα Δοκιμαστικά 1   (COSMΟΤΕsport 5)
    23:55  Ελεύθερα Δοκιμαστικά 2   (COSMΟΤΕsport 5)
 
Σάββατο 16/11
    16:50  Ελεύθερα Δοκιμαστικά 3   (COSMΟΤΕsport 5)
    17:00  Ελεύθερα Δοκιμαστικά 3   (ΕΡΤ 1) – – – – – – – – – – – EΡT live
    19:50  Κατατακτήριες Δοκιμές   (COSMΟΤΕsport 5)
    20:00  Κατατακτήριες Δοκιμές   (ΕΡΤ sports) – – – – – – – – – – – – EΡT live
    21:50  Ελεύθερα Δοκιμαστικά 3    (COSMΟΤΕsport 5)
    23:10  Κατατακτήριες Δοκιμές    (COSMΟΤΕsport 5)

Κυριακή 17/11
    08:25  Κατατακτήριες Δοκιμές    (COSMΟΤΕsport 5)
    16:25  Κατατακτήριες Δοκιμές    (COSMΟΤΕsport 5)
    18:00  Εκπομπή Grand Prix   (COSMΟΤΕsport 5)    TV 
    18:50  Αγώνας Φόρμουλα 1   (ΕΡΤ sports)   🏁  – – – – – – – – – – EΡT live
    19:00  Αγώνας Φόρμουλα 1   (COSMΟΤΕsport 5)   🏁
    21:15  Εκπομπή Grand Prix (COSMΟΤΕsport 5)      TV 
    00:00  Εκπομπή Grand Prix (COSMΟΤΕsport 5)      TV 

 

Ο Λιούις Χάμιλτον σφράγισε στο Όστιν τον 6ο παγκόσμιο τίτλο του, όμως θέλει να συνεχίσει ανάλογα μέχρι το τέλος της σεζόν! Ανοιχτή η 3η θέση του πρωταθλήματος.

Ο Λιούις Χάμιλτον είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 για το 2019. Για τον πιλότο της Mercedes ήταν αρκετή η δεύτερη θέση στο Γκραν Πρι των ΗΠΑ, για να στεφθεί για έκτη φορά στην καριέρα του με τον παγκόσμιο τίτλο, ενώ απομένουν άλλοι δύο αγώνες. Ο Βρετανός προσπέρασε πλέον τον Χουάν Μανουέλ Φάντζιο σε αριθμό πρωταθλημάτων και έγινε ο δεύτερος πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία της Formula 1 πίσω μόνον από τον Μίκαελ Σουμάχερ. Το ρεκόρ των επτά τίτλων του Γερμανού απειλείται πλέον άμεσα! Για τον Χάμιλτον είναι το πέμπτο πρωτάθλημα στην τελευταία εξαετία. Η Mercedes κυριαρχεί από το 2014. Από τους 119 αγώνες της εποχής των τούρμπο στη Formula 1 έχει νικήσει ο Χάμιλτον στους 61, δηλαδή σε περισσότερους από τους μισούς.

Η κατάταξη στο Grand Prix των ΗΠΑ
1 Bottas (Mercedes), 2 Hamilton (Mercedes), 3 Verstappen (Red Bull), 4 Leclerc (Ferrari), 5 Albon (Red Bull), 6 Ricciardo (Renault), 7 Norris (McLaren), 8 Sainz (McLaren), 9 Hulkenberg (Renault), 10 Perez (Racing Point), 11 Raikkonen (Alfa Romeo), 12 Kvyat (Toro Rosso), 13 Stroll (Racing Point), 14 Giovinazzi (Alfa Romeo), 15 Grosjean (Haas), 16 Gasly (Toro Rosso), 17 Russell (Williams), 18 Magnussen (Haas), DNF Kubica (Williams), Vettel (Ferrari)

Oι δύο πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος οδηγών στη Formula 1 είναι για τους Χάμιλτον, Μπότας. Για την τρίτη θέση θα δώσουν μάχη οι Σαρλ Λεκλέρ (249 βαθμοί), Μαξ Φερστάπεν (235 βαθμοί) και Σεμπάστιαν Φέτελ (230 βαθμοί). Ο Γερμανός ήταν το φαβορί για την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη των οδηγών, όμως του κόστισαν πολύ οι τρεις εγκαταλείψεις του στα τελευταία έξι Γκραν Πρι. Όπως τονίζει, «φυσικά και θυμώνω με αυτό, όμως δεν παραδίδω ακόμη την τρίτη θέση» είπε ο Φέτελ.

Οι νικητές του Βραζιλιάνικου Grand Prix!

2018 Hamilton (Mercedes), Verstappen (Red Bull), Raikkonen (Ferrari)
2017 Vettel (Ferrari), Bottas (Mercedes), Raikkonen (Ferrari)
2016 Hamilton (Mercedes), Rosberg (Mercedes), Verstappen (Red Bull)
2015 Rosberg (Mercedes), Hamilton (Mercedes), Vettel (Ferrari)
2014 Rosberg (Mercedes), Hamilton (Mercedes), Massa (Williams)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

F1 CONSTRUCTOR STANDINGS

POS Team Points
1 Mercedes 695
2 Ferrari 479
3 Red Bull 366
4 McLaren 121
5 Renault 83
6 Racing Point 65
7 Toro Rosso 64
8 Alfa Romeo Racing 35
9 Haas 28
10 Williams 1

 

Φόρμουλα 1: Παρουσίαση GP Βραζιλίας (Σάο Πάολο)Για αποκλειστικές προσφορές και ενημερώσεις, εγγραφείτε στο Newsletter του KolpoBet.gr


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ