Γυναικείο πρωτάθλημα μονοθεσίων: 18 κορίτσια για… Formula

Ηταν τέτοια η επιτυχία, που φέτος έχουν εκδηλώσει επιθυμία να τρέξουν παραπάνω από 40 κοπέλες, ωστόσο μόλις 20 θα καταφέρουν να συμμετάσχουν στον θεσμό.

Κάνε την εγγραφή σου στην winmasters εδώ με ένα Κλικ

Γυναικείο πρωτάθλημα μονοθεσίων: 18 κορίτσια για… Formula! | Mπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να επικεντρώνονται στον μηχανοκίνητο αθλητισμό των ανδρών, εντούτοις και οι γυναίκες έχουν “ψυχή” πολεμιστή. Το γυναικείο πρωτάθλημα μονοθεσίων που ολοκλήρωσε την πρώτη του σεζόν στις 11 Αυγούστου στο Brands Hatch, ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη δεύτερη σεζόν του, το 2020.

Ηταν τέτοια η επιτυχία, που φέτος έχουν εκδηλώσει επιθυμία να τρέξουν παραπάνω από 40 κοπέλες, ωστόσο μόλις 20 θα καταφέρουν να συμμετάσχουν στον θεσμό.

Η επιλογή είναι δύσκολη υπόθεση και για το λόγο αυτό, αποφασίστηκαν και έγιναν τριήμερες δοκιμές στην πίστα της Αλμερία, με ταχύτερους χρόνους και εν γένει ανάλυση των δεδομένων.

Τις 12 πρώτες που τερμάτισαν στο φετινό πρωτάθλημα, θα συμπληρώσουν ακόμη 6 που επιλέχθηκαν στις δοκιμές στην Ισπανία και απομένουν ακόμη 2 για να συμπληρωθεί το παζλ των γυναικών οδηγών.

Μέχρι στιγμής 5 κοπέλες είναι από τη Μεγάλη Βρετανία και 3 από την Ισπανία, ενώ υπάρχουν συμμετοχές από τις ΗΠΑ, την Ολλανδία, τη Φινλανδία, την Ιαπωνία, την Ιταλία, τη Βραζιλία, τη Νορβηγία, τη Ρωσία, τη Λετονία και τη Νότιο Αφρική.

Το μονοθέσιο του πρωταθλήματος είναι Tatuus F3 T-318, που πληροί τις τελευταίες προδιαγραφές της FIA F3 και εφοδιάζεται με τετρακύλινδρο κινητήρα 270 ίππων της  Autotecnica Motori.

Το ρόστερ των γυναικών οδηγών:

Jamie Chadwick (GBR), 21 – (1η το 2019)

Beitske Visser (NLD), 24 – (2η)

Alice Powell (GBR), 26 – (3η)

Marta Garcia (ESP), 19 – (4η)

Emma Kimilainen (FIN), 30 – (5η)

Fabienne Wohlwend (LIE), 21– (6η)

Miki Koyama (JPN), 21 – (7η)

Sarah Moore (GBR), 25 – (8η)

Vicky Piria (ITA), 25 – (9η)

Tasmin Pepper (RSA), 29 – (10η)

Jessica Hawkins (GBR), 24 – (11η)

Sabre Cook (USA), 24 – (12η)

Ayla Agren (NOR), 25 – (νέα συμμετοχή)

Abbie Eaton (GBR), 27 – (νέα συμμετοχή)

Belen Garcia (ESP), 20 – (νέα συμμετοχή)

Nerea Marti (ESP), 17 – (νέα συμμετοχή)

Irina Sidorkova (RUS), 16 – (νέα συμμετοχή)

Bruna Tomaselli (BRA), 21 – (νέα συμμετοχή).

www.driveandtravel.gr

Γυναικείο πρωτάθλημα μονοθεσίων: 18 κορίτσια για… Formula!Για αποκλειστικές προσφορές και ενημερώσεις, εγγραφείτε στο Newsletter του KolpoBet.gr


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ