Η κάβα κι ο ρόλος που παίζει στο στοίχημα!

Στρατηγικές που ενδέχεται να σας βοηθήσουν

Στοίχημα | Σχολείο στοιχήματος | Πολύς κόσμος που ασχολείται με το στοίχημα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί κάποιο πρακτορείο του ΟΠΑΠ για να πραγματοποιεί τα πονταρίσματά του και όχι το διαδίκτυο. Αυτό γίνεται κατά κύριο λόγο επειδή τα άτομα αυτά είτε δεν γνωρίζουν πολύ καλά να χειρίζονται το διαδίκτυο και του ηλεκτρονικούς υπολογιστές, είτε γιατί θεωρούν το διαδικτακό στοίχημα μη ασφαλές, πράγμα που φυσικά όμως δεν ισχύει.

Στο στοίχημα, εφόσον είναι κομμάτι της καθημερινότητας σας, πρέπει να υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλάνο. Κυρίως για το οικονομικό κομμάτι. Οποιο κι αν είναι το κεφάλαιο σας (μικρό, μεγάλο, δεν έχει σημασία), θα πρέπει να το διαχειρίζεστε μ’ έναν συγκεκριμένο τρόπο, έτσι ώστε να αποφύγετε -όσο είναι δυνατόν- τις μεγάλες απώλειες. Εξάλλου, στο στοίχημα είναι επιτυχία το να μην χάνει κάποιος. Οι μηδενικές απώλειες είναι κέρδος, ενώ από εκεί και πέρα, αν προκύψει κάτι επιπλέον, τότε τα πράγματα θα έχουν κυλήσει ιδανικά. Προσοχή. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει κανείς πλούσιος από το στοίχημα. Δεν είναι τζόκερ. Σημασία έχει 1) να μην υπάρχουν απώλειες 2) να βγαίνει ένα… μεροκάματο.

Σύμφωνα με τις μελέτες, το 90% των παικτών χάνει διότι παίζει δίχως συγκεκριμένο πλάνο. Δίχως να ακολουθεί μία στρατηγική. Οποια κι αν είναι αυτή. Δεν είναι παράλογο μία τακτική να αποδειχθεί λάθος. Το αρνητικό είναι να χάνουμε τα χρήματα μας επειδή παίξαμε όπως… να ‘ναι! Είτε, λοιπόν, προτιμάτε τα μονά, είτε τα παρολί, είτε τα συστήματα, το βασικότερο όλων είναι να έχετε ένα πλάνο αναφορικά με τα χρήματα σας. Οποια κι αν είναι αυτά. Διότι η πλειοψηφία των παικτών, επειδή δεν έχει να διαθέσει πολλά χρήματα για το στοίχημα, σκέφτεται με τη λογική «σιγά μην κάνω διαχείριση για 50 ή 100 ευρώ… Παίζω κι ό,τι βγει». Λάθος. Με την παραπάνω λογική, η ήττα είναι αναπόφευκτη.

7+1 στοιχηματικοί όροι που πρέπει να γνωρίζεις
Γι’ αυτό είναι σημαντική η διαχείριση του κεφαλαίου. Ν’ ακολουθείτε δηλαδή ένα σύνολο κανόνων που θα σας δώσει τη δυνατότητα να ελέγξετε το κέρδος και να αποφύγετε τις μεγάλες απώλειες. Το πόσο θα είναι αυτό το κεφάλαιο, έχει να κάνει αποκλειστικά με τα δικά σας δεδομένα και τις δικές σας υποχρεώσεις και είναι δεδομένο ότι δεν πρέπει να παίζετε χρήματα που είναι σημαντικά για εσάς στην προσωπική σας ζωή. Εκτός από το ότι θα σας χρειαστούν για κάτι πιο βασικό από το στοίχημα, θα σας στερήσουν το καθαρό μυαλό, διότι θα έχετε άγχος μήπως και τα χάσετε! Κοινώς, παίζουμε ό,τι μας περισσεύει… Από εκεί και πέρα:

1) Δεν αυξάνουμε ή μειώνουμε το ποντάρισμα ανάλογα με τις επιδόσεις μας. Πιο βασικό είναι το πρώτο. Δηλαδή, επειδή πήγαμε τρία σερί ταμεία, δεν παρασυρόμαστε κι ανεβάζουμε τα πονταρίσματα μας. Είναι λάθος λογική και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες.

2) Δεν υπερβαίνουμε το κεφάλαιο που έχουμε ορίσει. Για παράδειγμα, αν πριν από την έναρξη της σεζόν κάποιος πει «θα παίζω 100 ευρώ τον μήνα» θα είναι λάθος να γεμίσει ξανά τον λογαριασμό του στις 20 του μήνα, επειδή έτυχε αυτό τον μήνα να φτάσει στο 0 αρκετά νωρίτερα απ’ ότι θα περίμενε.

3) Ιδιαίτερα σημαντικό είναι να κρατάτε αρχείο, προκειμένου να δείτε τι σας ευνοεί και τι όχι. Αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο πονταρίσματος (λόγου χάρη είναι πιθανό να βγάζετε μεγαλύτερο κέρδος με τα συστήματα κι όχι με τα μονά) αλλά -κυρίως- με τις διάφορες λίγκες. Αν δηλαδή, στον απολογισμό της σεζόν παρατηρήσετε ότι έχετε χάσει πολλά σημεία από τη Β’ Γαλλίας, αλλά έχετε πάνω από 80% στη Βραζιλία, θα πρέπει να κινηθείτε αναλόγως τη νέα χρονιά.

Στρατηγικές που ενδέχεται να σας βοηθήσουν
Το να ορίσετε ένα συγκεκριμένο κεφάλαιο είναι το πρώτο βήμα. Στη συνέχεια θα πρέπει να βρείτε μία στρατηγική ή μία τακτική που σας ταιριάζει (ανάλογα πάντα και με τα διαθέσιμα χρήματα) και μπορεί να σας οδηγήσει πιο συχνά στο ταμείο. Το οργανωμένο παιχνίδι αποδίδει καλύτερα από το… άναρχο, αλλά και πάλι δεν πρέπει να το ακολουθεί κάποιος στο 100%. Οπως έχουμε υπογραμμίσει ξανά, ο μηδενισμός είναι λάθος. Συνεπώς, κάποια από τις παρακάτω τακτικές μπορεί να σας αρμόζει, να σας βοηθήσει, αλλά πολλές φορές τα δεδομένα διαφοροποιούνται. Ακόμα και μέσα στη σεζόν…

Α) Flat Stake: Το ίδιο ακριβώς ποντάρισμα σε κάθε bet. Προσοχή. Δεν σημαίνει αποκλειστικά πως θα παίζετε 10 ευρώ σε όλα τα μονά αλλά και σε όλα τα παρολί. Flat ποντάρισμα θεωρείται και να παίζει κάποιος 20 ευρώ στα μονά, 10 στις δυάδες και 5 σ’ ένα σύστημα με ζητούμενα. Τα ποσά εννοείται πως είναι ενδεικτικά.

Γιατί το ασιατικό χάντικαπ είναι καλύτερο από το ευρωπαϊκό
Β) Unit Stake: Εδώ δεν υπάρχει στάνταρ ποσό. Το ποσό ανεβαίνει ή… κατεβαίνει ανάλογα με τη δυναμική του κάθε σημείου, όπως την έχει εκτιμήσει ο παίκτης. Για παράδειγμα, αν εσείς ορίσετε ότι το 10/10 θα είναι 150 ευρώ, προσαρμόζετε ανάλογα τα σημεία που βλέπετε με 5/10 (δηλαδή 50% πιθανότητες, άρα 75 ευρώ) ή 2/10. Προφανώς υπάρχει ρίσκο, διότι δεν είναι απίθανο η πρόβλεψη σας να είναι λανθασμένη κι ένα σημείο 10/10 να μην περάσει, την ώρα που ένα του 2/10 θα έχει επιβεβαιωθεί. Σημειώστε πως το unit stake (ποντάρισμα με μονάδες) δεν έχει να κάνει με τις αποδόσεις. Δηλαδή, ένα Χ δεν είναι πάντα 4/10 κι ένα ματς του 1.45 10/10. Εξαρτάται αποκλειστικά από το πόσο το βλέπει ο παίκτης που το ποντάρει…

Γ) Progressive Profit: Δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τακτική, ωστόσο έχει ορισμένους φανατικούς φίλους. Η λογική της είναι πως παίζεις συνεχώς το κέρδος. Αφαιρείς δηλαδή το ποσό που πόνταρες και στο νέο δελτίο ποντάρεις τα κερδισμένα χρήματα. Το πότε θα σταματήσει κανείς είναι κριτήριο του καθενός, ωστόσο υπάρχει μία… τζογαδόρικη λογική που θέλει πολλούς παίκτες να ξεκινούν μονά πονταρίσματα με 10 ευρώ για να φτάσουν σε τετραψήφιο νούμερο. Προφανώς, πρόκειται για κάτι εξαιρετικά δύσκολο, ωστόσο το να παίζει κανείς μόνο τα κερδισμένα δεν είναι λάθος, διότι έχει πάρει πίσω το αρχικό του κεφάλαιο, συνεπώς δεν έχει χάσει.

Ο ρόλος των ταμείων στα στοιχηματικά sites
Με την πάροδο των ετών, ολοένα και περισσότερα στοιχηματικά sites έχουν εμπλουτίσει τις σελίδες τους με τη λεγόμενη… κάβα. Αρκετοί παίκτες το έχουν παρεξηγήσει και ψάχνουν τους κερδισμένους tipsters, προκειμένου να τους ακολουθήσουν και να πάνε και οι ίδιοι ταμείο. Η πραγματικότητα, όμως, είναι διαφορετική.

Η κάβα είναι απλά ένα… μπούσουλας. Δείχνει στον παίκτη-αναγνώστη έναν τρόπο παιχνιδιού, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κάποιος πρέπει να τον ακολουθήσει στο 100%. Προφανώς, φανερώνει ένα πιο επαγγελματικό τρόπο πονταρίσματος, αυτό, όμως, δεν συνεπάγεται ότι ένας αναγνώστης δεν μπορεί να ποντάρει καλύτερα από τον εκάστοτε tipster. Η σωστή δουλειά έγκειται στο να αξιοποιηθούν τα δεδομένα και να βγει ένα σημείο. Από εκεί και πέρα, το πως θα παίξει τα χρήματα του κάποιος, είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό. Για παράδειγμα, μπορεί ένας παίκτης να πάρει δύο μονά από δύο tipsters και να πληρωθεί δυάδα. Να έχει δηλαδή μεγαλύτερο κέρδος από τον κάθε tipster ξεχωριστά. Κοινώς η τακτική του να δικαιωθεί επί του πρακτέου με περισσότερα χρήματα στην τσέπη. Οι tipsters-συντάκτες οφείλουν να ενημερώνουν σωστά το στοιχηματικό κοινό κι από εκεί και πέρα το πράγμα γίνεται σε μεγάλο βαθμό υποκειμενικό.

Value bet: Μύθος ή πραγματικότητα;
Το πιο σημαντικό κομμάτι της κάβας στα στοιχηματικά sites είναι να βλέπετε τη δυναμική των σημείων. Αυτός είναι ο σκοπός. Οταν ο tipster χαμηλώνει το ποντάρισμα του, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι δεν θεωρεί το σημείο το ίδιο δυνατό με κάποιο άλλο που του έχει βάλει μεγαλύτερη… μίζα. Υπό αυτή την έννοια, και δίχως να ασπάζεστε στο 100% τις μονάδες ή τα ευρώ, η κάβα στα sites είναι κάτι εξαιρετικά χρήσιμο. Δείχνει τη δυναμική ενός σημείου αλλά κι έναν τρόπο διαχείρισης κεφαλαίου που μπορεί να ωφελήσει κι εσάς. Επειδή, όμως, κανείς δεν είναι αλάνθαστος, θα πρέπει πάντα να έχετε και το προσωπικό σας πλάνο.

Η κάβα κι ο ρόλος που παίζει στο στοίχημα!Για αποκλειστικές προσφορές και ενημερώσεις, εγγραφείτε στο Newsletter του KolpoBet.gr


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ