Ο Καλαϊτζίδης ξαναχτυπά: «Στήθηκε ο Αιγινιακός με ΟΦΗ και Άρη»

O πρόεδρος του Αιγινιακού, Ιωάννης Νώπας παραδέχτηκε τον χρηματισμό του για να χάσει η ομάδα του

O προπονητής του Απόλλωνα Πόντου, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ο οποίος μας έχει απασχολήσει και σε πρόσφατο ρεπορτάζ περί στημένων παιχνιδιών στη Football League, κατέθεσε στον εισαγγελέα και προκάλεσε αίσθηση λέγοντας ότι ο ιδιοκτήτης του Αιγινιακού, παραδέχτηκε μπροστά του πως χρηματίστηκε με σκοπό η ομάδα του να κάτσει να χάσει από ΟΦΗ και Άρη.

Όπως αναφέρθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» ο Έλληνας προπονητής είπε στην Εισαγγελέα Ευαγγελία Λιάσου, ότι ο πρόεδρος του Αιγινιακού, Ιωάννης Νώπας παραδέχτηκε ενώπιών του Καλαϊτζίδη, τον χρηματισμό του για να χάσει η ομάδα του από τις δύο προαναφερόμενες αντιπάλους.

Τα όσα λέχθηκαν από τον Καλαϊτζίδη είναι τα εξής: «Στις 28 Οκτωβρίου 2017 διεξήχθη ο αγώνας Αρη – Αιγινιακού, για τον οποίο ο Γιάννης Νιώπας έλαβε 20.000 ευρώ ώστε η ομάδα του να δεχθεί πάνω από 4 τέρματα. Ο αγώνας τελείωσε 5-0 και την επόμενη ημέρα η ομάδα μου, ο Απόλλων Πόντου, έδινε αγώνα στη Βέροια με την τοπική ομάδα. Πριν τον αγώνα με συνάντησε ο άμεσος διοικητικός συνεργάτης του προέδρου του Αρη Θεόδωρου Καρυπίδη, Σίμος Ορφανίδης. Είπα στον Ορφανίδη «έμαθα ότι στήσατε τον αγώνα χθες». Ο Ορφανίδης μου απάντησε «Δημήτρη αφού γνωρίζεις ότι τα παίρνει ο Νιώπας».

Πριν τον αγώνα Αιγινιακού – Απόλλωνα Πόντου (26-11-2017), συναντήθηκα με τον Νιώπα και του είπα: «Ξεκίνησες τα πουλήματα». Τότε αυτός με πήρε αγκαζέ, πήγαμε μέσα στο γήπεδο, πίσω από τη μία εστία και άρχισε να μου λέει μόνος του: “Αφού σου είπα στην προηγούμενη συνάντησή μας ότι δεν βγαίνω οικονομικά”. Του είπα ότι γνωρίζω πως για τη συναλλαγή που έκανε με τον Αρη πήρε 20.000 ευρώ. Μου απάντησε ότι τα χρήματα ήταν 25.000 ευρώ και όχι 20.000 και ότι στο δεύτερο γύρο ο Αρης θα ξανακερδίσει στον μεταξύ τους αγώνα. Μου είπε: «Εγώ δεν έπαιξα το παιχνίδι στο στοίχημα, πήρα μόνο τα 25.000 ευρώ και άφησα τα παιδιά (εννοώντας προφανώς τους δικούς του ποδοσφαιριστές) να κάνουν ό,τι θέλουν μέσω του στοιχήματος».

Απευθυνόμενος στον κ. Νιώπα του είπα ότι γνώριζα πως ο αγώνας ΟΦΗ – Αιγινιακού (6-0), που έγινε την 5η αγωνιστική της Football League, στις 12 Νοεμβρίου 2017, ήταν στημένος για στοιχηματικό όφελος. Ο Νιώπας μου είπε «Tι να έκανα, δεν είχαμε χρήματα να ταξιδέψουμε και μου κάλυψαν τα έξοδα μετακίνησης».

Γνωρίζω ότι η ομάδα του Αιγινιακού ταξίδεψε στην Κρήτη με πλοίο, αλλά κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές της πήγαν με αεροπλάνο. Είναι οι παίκτες – “εργαλεία” που χρησιμοποιεί ο Νιώπας για να επιτευχθεί η χειραγώγηση. Ο Νιώπας μου είπε ότι ο πρόεδρος του ΟΦΗ Φώτης Τσάλος κάλυψε στον Αιγινιακό τα έξοδα μετακίνησης και συμφώνησαν να δοθούν άλλα 5.000 ευρώ για τους ποδοσφαιριστές του Αιγινιακού, οι οποίοι θα μετείχαν στη χειραγώγηση.

Ο  Νιώπας κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας έβριζε τον πρόεδρο του ΟΦΗ Φώτη Τσάλο, γιατί – όπως είπε – τον «έριξε». Είχε συμφωνηθεί ο Αιγινιακός να δεχθεί μόνο 3 τέρματα, αλλά μετά το ημίχρονο έγιναν απειλητικά και εκβιαστικά τηλεφωνήματα στο συνοδό του Αιγινιακού Αλέξανδρο Μαχαιρίδη, αλλά και στον ίδιο τον  Νιώπα. Τα τηλεφωνήματα έγιναν από το τηλέφωνο του Φώτη Τσάλου, αλλά δεν μιλούσε αυτός, παρά μόνο ένα άλλο άτομο. Το άτομο αυτό έλεγε στον Μαχαιρίδη και στον Νιώπα ότι έπρεπε ο Αιγινιακός να δεχθεί το λιγότερο άλλα 2 τέρματα για να κερδηθεί το στοίχημα. Τελικά έγινε αυτό που ζήτησε ο πρόεδρος του ΟΦΗ. Εχασαν με 6-0 (ημίχρονο 4-0). Παρά ταύτα ο Τσάλος δεν έδωσε τα υπόλοιπα 5.000 ευρώ που είχαν συμφωνηθεί και ο Νιώπας ήταν εξοργισμένος μαζί του, όπως ο ίδιος μου είπε.

Όταν δημοσιοποίησα την πρόθεσή μου να καταθέσω στον εισαγγελέα δέχτηκα επισκέψεις ατόμων με μοτοσυκλέτες χωρίς πινακίδες έξω από το σπίτι μου και τρεις μέρες αργότερα, μετά τις 2 τη νύχτα, άγνωστοι χτυπούσαν επίμονα το θυροτηλέφωνο της οικίας μου. Ζητώ να τεθώ σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων».

Δημήτρης Καλαϊτζίδης

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Live Chat | 

Live Betting

Latest Message: 6 days, 10 hours ago
 • 1 μήνας, 2 εβδομάδες πριν
  Live Chat : Καλωσορίσατε στο chat του KolpoBet!
 • 1 μήνας, 1 εβδομάδα πριν
  Aramis : Καλησπέρα σε όλους τους φίλους μας. Πάμε για ένα ακόμα live betting. Καλή τύχη σε όλους.
 • 1 μήνας, 1 εβδομάδα πριν
  Aramis : Πολύ καλά με 4/4 στο live betting της Τετάρτης.
 • 1 μήνας, 1 εβδομάδα πριν
  Aramis : Συνέχεια με Λατινική Αμερική και ΝΒΑ.
 • 1 μήνας πριν
  FamiliaOpret1 : Καλησπέρα είναι κανείς εδώ?
 • 1 μήνας πριν
  Aramis : Καλησπέρα φιλε
 • 1 μήνας πριν
  Aramis : Ανέβηκαν δύο επιλογές για Φιλανδία και Λιθουανία
 • 1 μήνας πριν
  FamiliaOpret1 : ναι τα είδα και τα 2 τα έπαιξα over2.5 😀
 • 1 μήνας πριν
  FamiliaOpret1 : 3-0 ήρθαν και α 2
 • 1 μήνας πριν
  Aramis : Μια χαρα σου ήρθαν
 • 1 μήνας πριν
  FamiliaOpret1 : ναι το ξέρω 😉
 • 1 μήνας πριν
  FamiliaOpret1 : άλλο για σήεμρα έχουμε ?
 • 1 μήνας πριν
  Aramis : Αργότερα θα ανεβούν σίγουρα
 • 4 εβδομάδες, 1 μέρα πριν
  Aramis : 2 / 2 στα βραδινά με τις Λατίνες!
 • 4 εβδομάδες, 1 μέρα πριν
  Aramis : Έχουν ανέβει προτάσεις παίδες
 • 3 εβδομάδες, 6 μέρες πριν
  Tsakali : Καλησπέρα παίδες. Σήμερα λίγες επιλογές. Από Σάββατο ανεβάζουμε ρυθμούς...
 • 3 εβδομάδες, 2 μέρες πριν
  Aramis : Θα υπάρξει live betting για τους αγώνες μετά τις 21:00
 • 2 εβδομάδες, 1 μέρα πριν
  Aramis : LIVE BETTING μέχρι τις πρωινές ώρες
 • 1 εβδομάδα, 4 μέρες πριν
  Aramis : Ξεκίνησε LIVE BETTING και θα το πάμε μέχρι τις πρωινές ώρες
 • 6 μέρες, 10 ώρες πριν
  dimitris317 : ?
Δεν είστε συνδεδεμένος
Εκτός σύνδεσης
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να συμμετέχουν στο chat. Η εγγραφή είναι δωρεάν!