Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το στοίχημα στο Μπέιζμπολ

Σημαντικό ρόλο για τον στοιχηματισμό σας παίζει ποιον Πίτσερ θα κατεβάσει κάθε ομάδα

Μπέιζμπολ |Όσο περνούν τα χρόνια, το ελληνικό κοινό διεισδύει ολοένα και περισσότερα σε αθλήματα που παλιότερα δε γνώριζε. Πλέον το Μπέιζμπολ έχει μπει για τα καλά στις ζωές των Ελλήνων, αρκετοί εκ των οποίων το παρακολουθούν στενά. Τα αθλήματα που άργησαν να εμφανιστούν στην ελληνική πραγματικότητα είναι κυρίως αυτά που προέρχονται απ’ την Αμερική. Εκτός απ’ το μπάσκετ, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, τα άλλα τρία διαδεδομένα σπορ των ΗΠΑ, μπέιζμπολ, φούτμπολ και χόκεϊ δεν απασχολούν πολλούς Έλληνες. Ωστόσο, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, τα τηλεοπτικά δίκτυα ολοένα και διευρύνουν τις γκάμες τους, κάτι που σημαίνει ότι σε κάθε σπίτι μπορεί πλέον να εισχωρεί ένα παιχνίδι μπέιζμπολ ή φούτμπολ.

Όπως είναι λογικό, αυτό έχει επιρροή και για τον κόσμο του στοιχήματος. Πριν από μερικά χρόνια, τόσο ο ΟΠΑΠ, όσο και οι περισσότερες νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες δεν προσέφεραν αγορές στο μπέιζμπολ. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια το συγκεκριμένο σπορ έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές στο ελληνικό κοινό, καθώς προσφέρει αρκετά καλές αποδόσεις, έστω κι αν οι στοιχηματικές επιλογές δεν είναι ιδιαιτέρως διευρυμένες. Ένα απ’ τα πλεονεκτήματα του μπέιζμπολ είναι το γεγονός ότι υπάρχουν παιχνίδια καθημερινά, όπως ακριβώς και στο ΝΒΑ. Πρόκειται για σημαντικό στοιχείο, που ωθεί τον παίκτη να ποντάρει αρκετές φορές ή να εκτιμά καλύτερα τα επίπεδα φόρμας της κάθε ομάδας.

Πριν μιλήσουμε για το στοίχημα στο μπέιζμπολ, ας δούμε τους βασικούς κανόνες. Πρέπει να τονιστεί ότι το συγκεκριμένο άθλημα έχει στοιχεία που το κάνουν μοναδικό. Σε αντίθεση με τα γνωστά σπορ (ποδόσφαιρο, μπάσκετ), η μπάλα δεν μπαίνει κάπου και δεν αποτελεί «όπλο» επίθεσης, αλλά μέσο άμυνας. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι δύο ομάδες δε μοιράζονται τον αγωνιστικό χώρο, αλλά τον καταλαμβάνουν εκ περιτροπής. Το γήπεδο έχει το ιδιαίτερο σχήμα μίας ανοιχτής βεντάλιας με τέσσερις βάσεις στην μία γωνία, οι οποίες σχηματίζουν έναν ρόμβο (ο οποίος πολύ συχνά αποκαλείται και διαμάντι). Το μπέιζμπολ παίζεται από δύο ομάδες με 9 παίκτες οι οποίοι καταλαμβάνουν εκ περιτροπής το γήπεδο.
Όταν η μία ομάδα αμύνεται παρατάσσεται στο χώρο με τους παίκτες της να φορούν μεγάλα γάντια, ενώ ο καθένας έχει και διαφορετικό ρόλο. Η ομάδα που επιτίθεται εκπροσωπείται απ’ τον μπάτερ (batter), ο οποίος είναι ο γνωστός τύπος με το ρόπαλο. Στόχος της ομάδας που επιτίθεται είναι να σημειώσει σε κάθε επίθεση όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους, τα γνωστά runs. Run έχουμε όταν ο ροπαλοφόρος καταφέρει να χτυπήσει τη μπάλα και να πατήσει και στις τέσσερις βάσεις του ρόμβου που σχηματίζεται στο γήπεδο, επιστρέφοντας στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε. Μόνο αυτό καταγράφεται ως πόντος (run). Στόχος της ομάδας που αμύνεται είναι να θέσει εκτός παιχνιδιού τρεις επιθετικούς (batter) δεχόμενη όσο το δυνατόν λιγότερους πόντους, ή δυνατόν κανέναν. Η ομάδα με τους περισσότερους πόντους έπειτα από 9 περιόδους (inning) κερδίζει το παιχνίδι. Ο κάθε γύρος ολοκληρώνεται όταν επιτεθούν και οι δύο ομάδες. Όπως γίνεται αντιληπτό, το μπέιζμπολ δεν έχει χρόνο, συνεπώς μπορεί να διαρκέσει από 2.5 μέχρι και… 5 ώρες!

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουμε πριν μπούμε στη διαδικασία να ασχοληθούμε στοιχηματικά με το συγκεκριμένο σπορ, είναι ότι δεν υπάρχει ισοπαλία ως τελικό αποτέλεσμα. Αν το παιχνίδι λήξει ισόπαλο, οι δύο ομάδες θα παίξουν διαδοχικές παρατάσεις μέχρι να προκύψει νικητής. Ασφαλώς, μπορούμε να ποντάρουμε και στο ενδεχόμενο της ισοπαλίας (συνήθως έχει πολύ μεγάλη απόδοση, όπως και στο μπάσκετ), όμως οι δύο πιο συνηθισμένες επιλογές είναι η νίκη είτε της μίας, είτε της άλλης ομάδας. Από εκεί και πέρα, στις ελληνικές στοιχηματικές εταιρίες, οι υπόλοιπες στοιχηματικές αγορές δεν είναι ιδιαιτέρως πολλές. Μπορείτε να επιλέξετε Over – Under στον αριθμό των runs, χάντικαπ στην τελική διαφορά των πόντων ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά και συνδυαστικά όπως Αποτέλεσμα + Συνολικά runs.

Σημαντικό ρόλο για τον στοιχηματισμό σας παίζει ποιον Πίτσερ θα κατεβάσει κάθε ομάδα, και για αυτό οι στοιχηματικές εταιρείες είναι υποχρεωμένες να γράφουν ποιος θα κατέβει για κάθε ομάδα. Σε περίπτωση αλλαγής τότε το στοίχημα ακυρώνεται, και βγαίνει νέο. 

Μπέιζμπολ


Για αποκλειστικές προσφορές και ενημερώσεις, εγγραφείτε στο Newsletter του KolpoBet.gr


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Live Chat | 

Live Betting

Latest Message: 5 hours, 59 minutes ago
 • 2 εβδομάδες πριν
  Aramis : Χιναρι [γίνονται και λαθάκια παίδες]
 • 1 εβδομάδα, 6 μέρες πριν
  Aramis : Καλησπέρα σε όλους τους φίλους. Καλό ξεκίνημα με την Λιθουανία, με την Ζαλγκίριος να ισοφαρίζει και λογικά θα πάρει την νίκη.
 • 1 εβδομάδα, 6 μέρες πριν
  Aramis : Άργησε λίγο αλλά ολα καλά με την Ζαλγκίρις 3-2
 • 1 εβδομάδα, 5 μέρες πριν
  Aramis : Καλησπέρα σε όλους τους φίλους. Ανέβηκαν τα πρώτα σημεία για το Europa League
 • 1 εβδομάδα, 3 μέρες πριν
  Aramis : Ξεκίνησε ο Crazy Englishman με την Κάρντιφ
 • 1 εβδομάδα, 3 μέρες πριν
  Aramis : 2/2 με πολύ καλές αποδόσεις στα με΄χρι τώρα...
 • 1 εβδομάδα, 3 μέρες πριν
  Aramis : 3,00 απόδοση μας πλήρωσε το γκολ του Πανιωνίου με το Over 0,5 ημιχρόνου
 • 1 εβδομάδα, 3 μέρες πριν
  Aramis : Σούπερ ταμείο στο LIVE για όσους ακολούθησαν. Την Κυριακή με την Σούπερ Λίγκα κάνουμε ξεκίνημα.
 • 1 εβδομάδα, 2 μέρες πριν
  Aramis : Χαιρετώ όλους τους φίλους μας. Έχουν ανέβει προτάσεις παίδες. Trelos & Captain μαζί μας
 • 1 εβδομάδα πριν
  Aramis : Εύκολα περνάνε και οι δύο επιλογές μας
 • 4 μέρες, 22 ώρες πριν
  Aramis : Σημεία από Κολομβία
 • 4 μέρες, 7 ώρες πριν
  Aramis : Ανέβηκαν προτάσεις και μάλιστα η Αίγυπτος άμεσα ισοφάρισε..
 • 3 μέρες, 23 ώρες πριν
  Aramis : Καλύτερη η Λοντρίνα και λογικά παίρνει το ματσάκι. Λογικά βγαίνει ο άσος
 • 2 μέρες, 7 ώρες πριν
  Aramis : Πέρασε η Αγγλία κια συνέχεια από τον Gambler με πρόταση στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ
 • 5 ώρες, 59 λεπτά πριν
  Aramis : Κοιτάμε το πέμπτο γκολ του αγώνα από την Πορτογαλία
Δεν είστε συνδεδεμένος
Εκτός σύνδεσης
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να συμμετέχουν στο chat. Η εγγραφή είναι δωρεάν!