Η ΟΠΑΠ Κύπρου απαντά για μη καταβολή οφειλομένων ποσών

Με ανακοίνωση απάντησε σε δημοσιεύματα η ΟΠΑΠ Κύπρου Λτδ. σχετικά με ισχυρισμούς για μη καταβολή των οφειλομένων ποσών στο Κυπριακό Κράτος

Με ανακοίνωση απάντησε σε δημοσιεύματα η ΟΠΑΠ Κύπρου Λτδ. σχετικά με ισχυρισμούς για μη καταβολή των οφειλομένων ποσών στο Κυπριακό Κράτος.

Σε αυτή, η ΟΠΑΠ Κύπρου απαντά πως σε συνέχεια σχετικής ερώτησης του βουλευτή Γιώργου Περδίκη την 11η Σεπτεμβρίου 2017, η Γενική λογίστρια του Κράτους, κυρία Ρέα Γεωργίου με απάντησή της την 23η Οκτωβρίου 2017, επιβεβαίωσε την ορθότητα των οικονομικών αποδόσεων προς το κράτος.

Η ίδια ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας πως ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, σε απάντησή του την 6η Νοεμβρίου 2017, αναφέρει ότι η αρμόδια αρχή για τον οικονομικό έλεγχο της ΟΠΑΠ Κύπρου Λτδ, με βάση το άρθρο 8 της διακρατικής συμφωνίας, είναι το γενικό λογιστήριο του κράτους, αλλά και ότι η γενική λογίστρια σε απαντητική επιστολή, ημερομηνίας 18 Οκτωβρίου 2017, διαβεβαίωσε ότι από τους ελέγχους που έχει διεξάγει μέχρι το 2012, οι αποδόσεις στο κράτος με βάση το άρθρο 5 της διακρατικής συμφωνίας ήταν ορθές, και πως στην ίδια επιστολή η γενική λογίστρια διαβεβαιώνει ότι η διαφορά μεταξύ των λογιζομένων και των πραγματικών λειτουργικών εξόδων και εξόδων διαφήμισης, δεν επηρεάζει την ορθότητα των αποδόσεων προς το κράτος.

Επιπλέον, η ΟΠΑΠ σημειώνει ότι οι πιο πάνω επίσημες θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίες είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της βουλής των αντιπροσώπων, δημοσιεύονται από την ΟΠΑΠ ως απάντηση των όσων λανθασμένα διαδίδονται.

Επιπρόσθετα, υποδεικνύει ότι τα τελευταία χρόνια, βάσει σχετικής απόφασης του υπουργικού συμβουλίου, ελέγχεται από τριμελή επιτροπή ελέγχου που απαρτίζεται από λειτουργούς του υπουργείου οικονομικών και του γενικού λογιστηρίου και πως σε όλες τις εκθέσεις της επιτροπής, συμπεριλαμβανομένης και της τακτικής έκθεσης ελέγχου, ημερομηνίας 26 Ιουνίου 2017, αναφέρεται ότι  «… η ΟΠΑΠ  συμμορφώνεται με τους όρους και προϋποθέσεις της διακρατικής συμφωνίας και των σχετικών κανονισμών που απορρέουν από αυτή, καθώς και τους κανονισμούς λειτουργίας πρακτορείων της ΟΠΑΠ Κύπρου Λτδ και του ‘Κώδικα Δεοντολογίας για το Υπεύθυνο Παιχνίδι’».

«Η κυπριακή κοινωνία γνωρίζει την ΟΠΑΠ εδώ και 48 χρόνια, καθώς και τη συνεχή προσφορά της προς όλους τους συμπολίτες μας, ευπαθείς ομάδες, αθλητές, σωματεία και ιδρύματα. Η ΟΠΑΠ ήταν και θα παραμείνει δίπλα στους πολίτες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή : stockwatch.com.cy

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για να συνομιλήσετε στο Chat του KolpoBet.gr παρακαλώ πολύ να συνδεθείτε. Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό δημιουργείστε για να μπορείτε να ανταλλάζεται απόψεις μέσα από την μεγαλύτερη στοιχηματική κοινότητα