Ποιος θα είναι ο επόμενος Πάπας;

Μεγάλη η ηλικία του Ποντίφικα (Pontifex Maximus) (ηλικία 83 έτη) και οι στοιχηματικές έχουν λάβει τα μετρά τους από νωρίς.

Απεριόριστες στοιχηματικές επιλογές στην  Novibet! (Κλίκ εδώ)

Ποιος θα είναι ο επόμενος Πάπας; Τα φαβορί και οι αποδόσεις

Ο Πάπας Φραγκίσκος (λατινικά: Franciscus), κατά κόσμον Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο (17 Δεκεμβρίου 1936, Μπουένος Άιρες), είναι Αργεντίνος ιερέας και ο 266ος Πάπας της Καθολικής Εκκλησίας. Εξελέγη στις 13 Μαρτίου 2013. Το όνομα που επέλεξε ήταν προς τιμήν του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης. Είναι ο πρώτος Πάπας από την Λατινική Αμερική, αλλά και από την Αμερική, γενικότερα καθώς επίσης και ο πρώτος Ιησουίτης Πάπας.

Πριν την εκλογή του ως Πάπα, υπηρετούσε ως καρδινάλιος της Αργεντινής. Ήταν αρχιεπίσκοπος Μπουένος Άιρες από το 1998. Αναδείχτηκε καρδινάλιος το 2001.

Μεγάλη η ηλικία του Ποντίφικα (Pontifex Maximus) (ηλικία 83 έτη) και οι στοιχηματικές έχουν λάβει τα μετρά τους από νωρίς.

Μετά τον Πολωνό Ιωάννη Παύλο και τον γερμανικής καταγωγής Βενέδικτο, και τον Πάπα Φραγκίσκο η θέση που κάποτε απευθυνόταν μόνο σε Ιταλούς είναι πλέον ανοικτή σε όλους.

Δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Βατικανού πρόσφατα άφησαν υπονοούμενα για πιθανούς διαδόχους προκαλώντας έκπληξη καθώς υπαινίχθηκαν ότι ο νέος πάπας θα μπορούσε να είναι από την  Αμερική.

H προφητεία του Πάπα: Σύντομη θα είναι η θητεία μου…

«Έχω αυτήν τη μικρή, ακαθόριστη διαίσθηση» δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξή του στη μεξικανική τηλεόραση.

«Πιστεύω ότι η θητεία  μου θα είναι σχετικά σύντομη, τέσσερα με πέντε χρόνια. Έχω αυτή την μικρή, ακαθόριστη διαίσθηση», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξή του στο μεξικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Televisa, δυο χρόνια μετά την εκλογή του από το Κονκλάβιο.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έρχεται στο φως μια αρχαία προφητεία που προκαλεί ερωτήματα, καθώς ο Ιρλανδός Αγιος Μαλαχίας είχε προβλέψει από τον 12ο αιώνα το τέλος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και την Τελική Κρίση, δηλαδή τη Δευτέρα Παρουσία.

Σύμφωνα με την προφητεία του ο επόμενος Πάπας θα είναι ο τελευταίος, εκείνος που θα οδηγήσει το ποίμνιο μέσα σε μια μεγάλη δοκιμασία και μετά θα έλθει το τέλος του κόσμου.

Ο Αγιος Μαλαχίας, Αρχιεπίσκοπος Ιρλανδίας, είχε βρεθεί στο 1139 στη Ρώμη για να δώσει έναν απολογισμό για τις υποθέσεις του και εκεί είδε ένα περίεργο όραμα όπου του αποκαλύφθηκε το όνομα του κάθε Πάπα έως το τέλος του κόσμου.

Η προφητεία του Αγιου Μαλαχία αναφέρει ότι ο διάδοχός του Βενέδικτου,ο Πέτρος ο Ρωμαίος, ο 268ος Πάπας, «Στον τελικό διωγμό της Αγίας Ρωμαϊκής Εκκλησίας θα βασιλεύει ο Πέτρος ο Ρωμαίος ο οποίος θα βοσκήσει το ποίμνιό του μέσα σε μεγάλη δοκιμασία μετά την οποία η πόλη των επτά λόφων ( Ρώμη ) θα καταστραφεί και ο φοβερός Κριτής θα κρίνει τους ανθρώπους».

Χαρακτηριστικό είναι ότι η λίστα του Αγίου Μαλαχία αριθμεί 268 Πάπες, δύο παραπάνω από εκείνη του Βατικανού, πιθανότατα επειδή ο «προφήτης» συμπεριλαμβάνει και δύο «Αντιπάπες» στη λίστα του.

Το κείμενο αυτό του Αγιου Μαλαχία αμφισβητείται έντονα από μεγάλο μέρος της Καθολικής Εκκλησίας, ενώ το γεγονός ότι η καταγραφή των ονομάτων χάθηκε κάπου στα αρχεία του Βατικανού μέχρι την επάνεμφάνισή της το 1590 δημιουργεί ακόμη περισσότερα ερωτηματικά.

Οι υποψήφιοι


Ποιο θα είναι το όνομα του νέου Πάπα;


Ορισμένοι θεωρούν ότι πρόκειται για πραγματική προφητεία και, μάλλον προετοιμάζονται για το Τέλος του κόσμου, ενώ άλλοι εκτιμούν ότι πρόκειται για πλαστογραφημένο κείμενο του 1590 το οποίο δεν έχει καμία προφητική σημασία.

Ποιος θα είναι ο επόμενος Πάπας;Για αποκλειστικές προσφορές και ενημερώσεις, εγγραφείτε στο Newsletter του KolpoBet.gr


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ