Πώς να κάνετε τις επιλογές σας στο στοίχημα ΝΒΑ

Στο μπάσκετ υπάρχουν πολλαπλές επιλογές για ποντάρισμα στον αγώνα, στην απόδοση των ομάδων και στην απόδοση μεμονωμένων παικτών

Εξαιρετικές αποδόσεις σε αγώνες ποδοσφαίρου, αλλά και μεγάλη γκάμα στοιχημάτων GoalBet (Κλικ εδώ)

Στοίχημα | Στο στοίχημα υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες, καθώς και ορισμένοι συγκεκριμένοι κανόνες ανά άθλημα. Αυτό είναι φυσικά λογικό καθώς σε κάθε άθλημα έχουμε διαφορετικούς κανόνες, αλλά και διαφορετικούς γενικότερα παράγοντες που επηρεάζουν την έκβαση των αγώνων.

Στο μπάσκετ υπάρχουν πολλαπλές επιλογές για ποντάρισμα στον αγώνα, στην απόδοση των ομάδων και στην απόδοση μεμονωμένων παικτών στο στοίχημα ΝΒΑ. Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές στο ζήτημα αυτό ανάμεσα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και στο μπάσκετ που βλέπουμε στο αμερικανικό NBA. Ακόμη και αν παρακολουθείτε και είστε γνώστες του ευρωπαϊκού μπάσκετ, μην θεωρείτε ότι τα πράγματα είναι αντίστοιχα στο NBA.

Οι παίκτες του στοίχηματος που ασχολούνται με το μπάσκετ, αναφέρουν ότι οι ευκαιρίες κέρδους είναι μεγαλύτερες στο NBA απ’ ότι στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Οι λόγοι για το γεγονός αυτό είναι τρεις κατά κύριο λόγο και θα τους δούμε λίγο πιο αναλυτικά στη συνέχεια. Μιλάμε για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν στημένοι αγώνες στο NBA, για το γεγονός ότι υπάρχουν αγώνες καθημερινά και για το ότι τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία για τους αγώνες και τους παίκτες είναι ιδιαίτερα πλούσια. Σίγουρα και στο NBA παίζουν μπάσκετ όπως παντού αλλού στον κόσμο, όμως το NBA είναι μοναδικό και αυτό το γεγονός αντικατοπτρίζεται στους λίγο διαφορετικούς του κανόνες, στη διάρκεια των παιχνιδιών, στα καθημερινά ματς, αλλά και στην πολύ υψηλή ποιότητα των παικτών που αγωνίζονται εκεί. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ακόμη και ομάδες που δεν είναι μεγάλα φαβορί στην αρχή της σεζόν, είναι ικανές να επικρατήσουν κόντρα στις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος. Για τους παίκτες του στοιχήματος αυτό σημαίνει πως δημιουργούνται πολλές ευκαιρίες για καλά στοιχήματα.

Ξεχάστε τις «προκαταλήψεις» του ευρωπαϊκού μπάσκετ

Σε πολλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μπάσκετ, υπάρχουν πάντα υποψίες και αποδεδειγμένες περιπτώσεις στημένων αγώνων. Αυτό το ενδεχόμενο μπορείτε σίγουρα να το ξεχάσετε στο NBA. Δεν είναι πιο τίμιοι οι άνθρωποι εκεί, την διαφορά την κάνει το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Το NBA είναι τεράστιο και η διοργάνωσή του είναι πραγματικά εξαιρετική σε όλα τα επίπεδα. Ένα στημένο παιχνίδι δεν μπορεί πραγματικά να αλλάξει τίποτα. Η δεύτερη «προκατάληψη» που έχουν πολλοί Ευρωπαίοι παίκτες του στοιχήματος, ιδιαίτερα οι νέοι, είναι το να θεωρούν ότι τα φαβορί είναι πιο ισχυρά απ’ ότι πραγματικά είναι. Για παράδειγμα στην Ισπανία η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα είναι τα φαβορί σε κάθε αγώνα. Αν και στο NBA υπάρχουν ομάδες με πιο πλούσια ιστορία απ’ ότι άλλες, το σύστημα των draft, τα μεγάλα budget όλων των ομάδων και το πολύ πιεσμένο πρόγραμμα δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους φαβορί όπως στην Ευρώπη μακροπρόθεσμα.

Ομαλότητα στην επιλογή των στοιχημάτων

Συνεπώς, μην τρέχετε να επιλέξετε χαμηλές αποδόσεις, επειδή απαιτούν μεγαλύτερη χρηματική επένδυση και έχουν μεγαλύτερο ρίσκο στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Λόγω του γεγονότος αυτού, εάν στοιχηματίζετε στον νικητή του αγώνα, ή σε κάποια περίοδο (πχ. πρώτη περίοδο, ημίχρονο κλπ), οι αποδόσεις κατά κύριο λόγο βρίσκονται κοντά στο 1,90.

Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε κάποιο χάντικαπ και να αυξήσετε τις πιθανότητες νίκης των στοιχημάτων σας, αλλά το κέρδος θα είναι μικρότερο αν δεν αυξήσετε τα πονταρίσματά σας. Δεν συστήνουμε τη μέθοδο των χάντικαπ γιατί πολλές φορές είναι καθαρά θέμα τύχης. Αρκεστείτε στις βασικές αποδόσεις νίκης και θα δείτε ότι τα ποσοστά νίκης σας θα είναι μεγαλύτερα.

Γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζετε την σπουδαιότητα του αγώνα για κάποια ομάδα; Λόγω του συστήματος διεξαγωγής του πρωταθλήματος, στο οποίο είναι σημαντικό να μάχεται για το δικαίωμα να λάβει μέρος στα πλέι οφ, αλλά και για το πλεονέκτημα της έδρας. Αυτό είναι σημαντικό στο τέλος της σεζόν, αλλά θα πρέπει να έχετε κατά νου πως η αγωνιστική κατάσταση ορισμένων ομάδων πέφτει και έρχονται απρόσμενα αποτελέσματα στα μέσα της περιόδου. Την συγκεκριμένη στιγμή, θα πρέπει να δίνετε προσοχή στα στατιστικά δεδομένα, μέσω των οποίων μπορείτε να καταλάβετε προς ποια κατεύθυνση πάει η κάθε ομάδα – νίκες/ήττες και over/under.

Πάντα πριν ποντάρετε υπέρ κάποιας ομάδας δείτε σε ποια φάση της διοργάνωσης βρισκόμαστε και συγκρίνετε τα όποια θετικά ή αρνητικά σερί με τα αντίστοιχα προηγούμενων περιόδων, όταν οι ομάδες έχουν τους ίδιους προπονητές και δεν έχουν κάνει αλλαγές στην προπονητική τους ομάδα. Εάν ποντάρετε στην απόδοση συγκεκριμένων παικτών, θα πρέπει να δείτε κόντρα σε ποιον αντίπαλο θα παίξει ο παίκτης άμεσα, συγκρίνοντας τις δυνατότητες και την αγωνιστική κατάσταση και των δύο παικτών.

Όλα αυτά τα δεδομένα μπορείτε να τα αναζητήσετε και να τα βρείτε εύκολα στην επίσημη ιστοσελίδα του NBA, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε πως να τα αξιοποιήσετε σωστά.

Πώς να κάνετε τις επιλογές σας στο στοίχημα ΝΒΑΓια αποκλειστικές προσφορές και ενημερώσεις, εγγραφείτε στο Newsletter του KolpoBet.gr


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ