Πως να κάνεις την επιλογή του κατάλληλου Tipster!

Tipster | Η βιομηχανία του αθλητικού στοιχήματος στηρίζεται πολύ πάνω στην πληροφορία. Πολλά έντυπα, ιστοσελίδες, ακόμα και ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές ανά τον κόσμο, έχουν στηριχθεί πάνω στις ακριβείς πληροφορίες που προσφέρουν, αλλά και τις πετυχημένες προβλέψεις τους. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως όποιος γράφει ή μιλάει για το στοίχημα σ’ ένα έντυπο ή άλλο ΜΜΕ ξέρει περισσότερα από τον μέσο παίκτη για το στοίχημα. Πολύ δε περισσότερο αν η υπηρεσία που προσφέρει έχει πολύ υψηλή τιμή.  Ανάμεσα στους διάφορους tipsters που απαιτούν την προσοχή μας κρύβονται και επαγγελματίες απατεώνες, συνήθως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν χρειάζεται να τους συναντήσει κανείς, αυτοπροβάλλονται μόνοι τους ψάχνοντας κυρίως παίκτες αρχάριους, που επιδιώκουν εύκολα ή σίγουρα κέρδη στο στοίχημα. Μετά από αλλεπάλληλες «διαφημίσεις» των επιτυχιών τους ζητούν διάφορα (συνήθως μεγάλα) χρηματικά ποσά για να… αποκαλύψουν «σίγουρους» αγώνες και επιβιώνουν μόνο επειδή υπάρχει μεγάλη δεξαμενή ευκολόπιστων παικτών, που δεν αναρωτιούνται γιατί άραγε όλοι αυτοί οι «φωστήρες» έχουν ανάγκη να «πουλήσουν» τα «σίγουρα» παιχνίδια τους, αφού αν ήταν «σίγουρα» θα μπορούσαν να τα παίξουν από μόνοι τους και να αποκομίσουν μεγάλο κέρδος από το στοίχημα.

Συμβουλές και προτάσεις από επαγγελματίες στο Members Grup.

Η σχέση ανάμεσα σ΄ έναν αρθρογράφο του στοιχήματος και σ’ έναν αναγνώστη δεν μπορεί να είναι ποτέ τυφλή. Φυσικά υπήρξαν εποχές (ειδικά στα πρώτα χρόνια που ο Ελληνας ποδοσφαιρόφιλος ήλθε σ’ επαφή με το στοίχημα) που διάφορα πρόσωπα έγιναν πολύ δημοφιλείς, απέκτησαν φήμη για τις σωστές τους προβλέψεις, όμως σε βάθος χρόνου όσοι τους ακολούθησαν τυφλά κατάλαβαν ότι τα αποτελέσματά τους δεν ήταν τόσο εντυπωσιακά, όσο η δόξα που τους συνόδευε.

Ολοι οι επαγγελματίες της πληροφορίας μπορούν να παίξουν ένα εξαιρετικό ρόλο σε δύο δουλειές που απαιτούν πολύ χρόνο και κόπο για να τις κάνει μόνος του ο παίκτης.

 1. Τη συμπυκνωμένη ροή πληροφοριών για τους αγώνες, τις οποίες αν κάποιος προσπαθούσε να μαζέψει μόνος του θα χρειαζόταν πολλές ώρες, ίσως και ημέρες, μάλιστα με αμφίβολα αποτελέσματα ακρίβειας για πολλές λίγκες.
 2. Τον εντοπισμό συγκεκριμένων στοιχείων σε κάποια ματς που έχουν ξεφύγει από την προσωπική μελέτη του παίκτη.

Σε κάθε περίπτωση, ο συντάκτης ή ο αρθρογράφος πρέπει να χρησιμεύει ως πηγή πληροφοριών και συμβουλών, όχι «τυφλής υπακοής» στα παιχνίδια που προτείνει. Στην πολυετή μας πορεία στο χώρο του στοιχήματος έχουμε γνωρίσει διαφορετικές ποικιλίες παικτών και μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι οι καλύτεροι απ’ αυτούς βρίσκονται πίσω από τις… κουίντες της στοιχηματικής ενημέρωσης.

Έλεγχος των Tipsters

Ο πειρασμός, πάντως, είναι μεγάλος. Κάθε έντυπο, ραδιοφωνική και τηλεοπτική εκπομπή που σέβεται τον εαυτό της υπερηφανεύεται για τις επιτυχίες του, για να προσελκύσει και μεγαλύτερο κοινό. Στο μυαλό του παίκτη βρίσκεται ότι αν ένας αρθρογράφος ή ένας tipster ασχολείται με αυτή τη δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ μπορεί να έχει περισσότερες γνώσεις και εμπειρία από τον ίδιο, οπότε είναι πιο «σίγουρο» να εμπιστευθεί τις επιλογές του ειδικού από τις δικές του.

τιπστερΗ αποσπασματική διαλογή αγώνων από τους ειδικούς, όμως, μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικά αποτελέσματα. Κι αυτό όχι τόσο επειδή το σύνολο των συντακτών και αρθρογράφων για το στοίχημα είναι άσχετοι με το αντικείμενο, αλλά διότι είναι κι αυτοί παίκτες, με τις καλές και τις κακές περιόδους τους, το θολωμένο και το καθαρό μυαλό τους, το ανεπτυγμένο ή κοιμώμενο ένστικτό τους. Ακολουθώντας τις επιλογές ενός tipster χωρίς να τις περάσουμε από τα δικά μας φίλτρα στην ουσία ακουμπάμε τα χρήματά μας πάνω όχι μόνο στην ικανότητά του, αλλά και το ποσοστό τύχης του, και το «φεγγάρι» στο οποίο βρίσκεται. Και συνήθως επειδή συμβαίνει να οικειοποιούμαστε τις επιτυχίες ως δικές μας και να φορτώνουμε τις αποτυχίες στους άλλους, το συνηθισμένο απαξιωτικό συμπέρασμα που βγάζουμε είναι ότι όλοι όσοι ασχολούνται με το να γράφουν για το στοίχημα δεν είναι καλοί παίκτες.

Προφανώς σε μια τόσο ανεπτυγμένη κοινωνία όπως είναι το στοίχημα, ειδικά στο διαδίκτυο όπου ο καθένας μπορεί να στήσει τη δική του ιστοσελίδα και να παίζει τον «ειδικό», υπάρχουν και καλοί και μέτριοι και κακοί. Ο μόνος τρόπος για να ξεδιαλύνουμε την ήρα από το στάρι είναι να τους παρακολουθήσουμε πιο συστηματικά, μέχρι να καταλήξουμε σ’ αυτόν ή σ’ αυτούς που έχουν μακροχρόνια σταθερή προβλεπτική ικανότητα και εξηγούν με τέτοιο τρόπο το σκεπτικό τους, ώστε να μας πείθει ότι παίζουμε σωστά.

Η έλλειψη στοιχηματικής παιδείας στην Ελλάδα αποδεικνύεται κι από το σκεπτικό ότι ο καθένας μπορεί να δηλώσει πετυχημένος παίκτης και τιπστερ χωρίς αποδείξεις. Στο εξωτερικό είναι κανόνας κάθε παίκτης που προβάλλεται ως καλός να κουβαλάει μαζί του και ένα πιστοποιημένο αρχείο αγώνων που έχει παίξει, με αναλυτικά δεδομένα για τις επιτυχίες και τις αποτυχίες του, τις καλές και τις κακές περιόδους του, αλλά και το συνολικό ποσοστό κέρδους επί του τζίρου (yield). Στην Ελλάδα το αναλυτικό «ταμείο» δεν έγινε ποτέ ανάγκη, γι’ αυτό και επί χρόνια επιβίωσε και συνεχίζει να επιβιώνει μια κάστα tipsters που, εκμεταλλευόμενοι την… κοντή μνήμη του κοινού, πανηγύριζαν υπέρ του δέοντος μια επιτυχία τους και κάλυπταν μ’ αυτήν συνεχόμενες αποτυχίες.

Πριν εμπιστευθείτε, λοιπόν, έναν tipster και ακολουθείτε αυτά που γράφει, οφείλετε πρώτα να τον δοκιμάσετε. Σε βάθος χρόνου, όχι με επιλογές μίας και δύο εβδομάδων, που μπορεί να είναι από τις καλές του ή τις κακές του και να σας δώσουν εντελώς εσφαλμένη εντύπωση για την αξία του. Είναι μια δουλειά που μπορεί να φανεί βαρετή σε πολλούς, ωστόσο δίνει πολύτιμες πληροφορίες για το στοιχηματικό ποιόν του καθενός.

Αν το μεταφέρουμε σε άλλο επίπεδο θα το διαπιστώσουμε πιο ξεκάθαρα: Αναλογιζόμενοι ότι η πρόταση για να παίξουμε τον τάδε ή τον δείνα αγώνα είναι, στην ουσία, μια… επενδυτική συμβουλή, θα εμπιστευόμασταν έναν άγνωστο, για τον οποίο δεν ξέρουμε το παραμικρό, αν μας συμβούλευε σε ποιες μετοχές ή σε ποια ομόλογα πρέπει να επενδύσουμε έστω κι ένα μικρό ποσό; Κι αν δεν εμπιστευόμαστε τον οικονομικό σύμβουλο, γιατί να το κάνουμε με τον «ειδικό» του στοιχήματος;

Ο γενικός κανόνας είναι πως ο καλύτερος tipster δεν είναι άλλος από τον… εαυτό μας! Πάντα, όμως, θα υπάρχει μια κατηγορία παικτών που θα επιμένει να ακολουθεί κάποιους προβεβλημένους συντάκτες ή συνεργάτες εκπομπών. Εφ’ όσον αποφασίσει ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να ασχοληθεί με το… επαγγελματικό στοίχημα, τουλάχιστον ας το κάνει σωστά. Αυτό γίνεται με τη δημιουργία ενός… χαρτοφυλακίου από τίπστερ, με τη λογική που δημιουργούνται και τα χαρτοφυλάκια αμοιβαίων κεφαλαίων. Αυτό γίνεται με τρία απλά βήματα:

 1. Ελεγχος: Αναφέρθηκε και προηγουμένως, αλλά είναι το πιο βασικό. Αν πρόκειται να εμπιστευθείτε τα χρήματά μας στις επιλογές κάποιων ανθρώπων, το βασικό κριτήριο είναι να τους έχετε «τσεκάρει» προσωπικά και όχι να ασχολείστε μόνο με το πού γράφουν, σε ποια εκπομπή εμφανίζονται ή πόσο καλοί θεωρούνται από την πιάτσα. Ελέγχετε, επίσης, όχι μόνο τα αποτελέσματά τους, αλλά και το πόσο «διαχειρίσιμα» είναι από εσάς. Αν κάποιος τίπστερ, δηλαδή, στο διαδίκτυο συνηθίζει να έχει «άτακτες» ώρες στις οποίες δημοσιοποιεί τις επιλογές του ή τις αποκαλύπτει λίγα λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων ή είναι πολλές καθημερινά και απαιτούν περισσότερο κεφάλαιο απ’ αυτό που μπορείτε να διαθέσετε, γίνεται ακόμα πιο δύσκολο να τον ακολουθήσετε.
 2.  Πειθαρχία: Από τη στιγμή που θα ακολουθήσετε έναν τσεκαρισμένο tipster είστε μαζί του και στα καλά και στα δύσκολα. Δεν επηρεάζεστε από καλές ή κακές περιόδους που έχει και κυρίως δεν επεμβαίνετε στις επιλογές του ανάλογα με το αν σας αρέσουν κι εσάς ή στο ύψος των χρημάτων, με τα οποία τις στηρίζετε. Είναι ένας «συνεργάτης» σας, έχετε ελέγξει και δεχτεί ότι ξέρει καλύτερα από εσάς, οπότε πρέπει να τον εμπιστευθείτε. Όχι για… ηθικούς λόγους, αλλά διότι αν δεν το κάνετε, κινδυνεύετε να τον ακολουθήσετε μόνο στην κακή του περίοδο και να χάσετε την καλή του, που ενδεχομένως θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω.
 3. Πλουραλισμός: Δεν εμπιστεύεστε μόνο έναν ή δύο. Για την ακρίβεια, αν θέλετε να φτιάξετε ένα χαρτοφυλάκιο από tipsters και να τους ακολουθήσετε, οφείλετε να διαλέξετε τουλάχιστον πέντε. Προσέχετε, επίσης, ώστε να μην συμπίπτουν σε υπερβολικό βαθμό οι επιλογές τους, όσο πιο διαφορετικοί είναι μεταξύ τους στα πρωταθλήματα που διαλέγουν, τόσο περισσότερο μειώνεται ο κίνδυνος για μια γενική κακή περίοδο όλων τους. Το χαρτοφυλάκιο που βασίζεται σε επιλογές από πολλούς tipsters, εφ’ όσον αυτοί είναι καλοί, έχει πολύ μικρή πιθανότητα να καταλήξει σε ζημιά, δεδομένου ότι είναι πολύ δύσκολο όλοι οι tipsters να βρεθούν μαζί σε κακή περίοδο.

Ποιους, όμως, να διαλέξετε; Αυτούς που παίζουν πιο σίγουρα ή εκείνους που ρισκάρουν περισσότερο; Αυτό εξαρτάται από το πώς θέλετε να διαχειριστείτε την κάβα χρημάτων σας. Και στον κόσμο της οικονομίας, άλλωστε, υπάρχουν πιο ήπια και πιο επιθετικά χαρτοφυλάκια αμοιβαίων κεφαλαίων. Η σωστή αντιμετώπιση είναι να βρείτε αρκετούς, πετυχημένους  και διαφορετικούς στο παιχνίδι τους tipsters.

Έχεις εντοπίσει τους καλύτερους tipster;

Συμβουλές και προτάσεις από επαγγελματίες στο Members Grup.


Για αποκλειστικές προσφορές και ενημερώσεις, εγγραφείτε στο Newsletter του KolpoBet.gr


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Live Chat | 

Live Betting

Latest Message: 19 hours, 45 minutes ago
 • 4 μήνες, 2 εβδομάδες πριν
  Live Chat : Καλωσορίσατε στο chat του KolpoBet!
 • 4 μήνες, 1 εβδομάδα πριν
  Aramis : Καλησπέρα σε όλους τους φίλους μας. Πάμε για ένα ακόμα live betting. Καλή τύχη σε όλους.
 • 4 μήνες, 1 εβδομάδα πριν
  Aramis : Πολύ καλά με 4/4 στο live betting της Τετάρτης.
 • 4 μήνες, 1 εβδομάδα πριν
  Aramis : Συνέχεια με Λατινική Αμερική και ΝΒΑ.
 • 4 μήνες πριν
  FamiliaOpret1 : Καλησπέρα είναι κανείς εδώ?
 • 4 μήνες πριν
  Aramis : Καλησπέρα φιλε
 • 4 μήνες πριν
  Aramis : Ανέβηκαν δύο επιλογές για Φιλανδία και Λιθουανία
 • 4 μήνες πριν
  FamiliaOpret1 : ναι τα είδα και τα 2 τα έπαιξα over2.5 😀
 • 4 μήνες πριν
  FamiliaOpret1 : 3-0 ήρθαν και α 2
 • 4 μήνες πριν
  Aramis : Μια χαρα σου ήρθαν
 • 4 μήνες πριν
  FamiliaOpret1 : ναι το ξέρω 😉
 • 4 μήνες πριν
  FamiliaOpret1 : άλλο για σήεμρα έχουμε ?
 • 4 μήνες πριν
  Aramis : Αργότερα θα ανεβούν σίγουρα
 • 3 μήνες, 4 εβδομάδες πριν
  Aramis : 2 / 2 στα βραδινά με τις Λατίνες!
 • 3 μήνες, 4 εβδομάδες πριν
  Aramis : Έχουν ανέβει προτάσεις παίδες
 • 3 μήνες, 3 εβδομάδες πριν
  Tsakali : Καλησπέρα παίδες. Σήμερα λίγες επιλογές. Από Σάββατο ανεβάζουμε ρυθμούς...
 • 3 μήνες, 3 εβδομάδες πριν
  Aramis : Θα υπάρξει live betting για τους αγώνες μετά τις 21:00
 • 3 μήνες, 2 εβδομάδες πριν
  Aramis : LIVE BETTING μέχρι τις πρωινές ώρες
 • 3 μήνες, 1 εβδομάδα πριν
  Aramis : Ξεκίνησε LIVE BETTING και θα το πάμε μέχρι τις πρωινές ώρες
 • 3 μήνες, 1 εβδομάδα πριν
  dimitris317 : ?
 • 2 μήνες, 2 εβδομάδες πριν
  Aramis : Κουτσα κουτσα η Ρωσία ...
 • 2 μήνες, 1 εβδομάδα πριν
  Aramis : Θα ανέβουν προτάσεις στο Live σε όλη την διάρκεια των αγώνων στο Europa League
 • 2 μήνες, 1 εβδομάδα πριν
  Aramis : Έχει διορθωθεί το σημείο στον αγώνα της Ρέιντζερς
 • 2 μήνες, 1 εβδομάδα πριν
  Aramis : Από τεχνικό πρόβλημα τα σημεία στο Live είχαν καθυστέρηση. Λογικά, πλέον το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί
 • 1 μήνας, 2 εβδομάδες πριν
  Makrinitsa : Geia sas
 • 1 μήνας, 2 εβδομάδες πριν
  Aramis : Νέα κόλπα στο Live Betting .
 • 1 μήνας, 2 εβδομάδες πριν
  Aramis : Διαβάστε την ανακοίνωση στην σελίδα μας στο Facebook
 • 1 μήνας, 2 εβδομάδες πριν
  Aramis : Το Live Betting δεν σταματάει ποτέ στο Kolpobet.gr
 • 1 μήνας, 2 εβδομάδες πριν
  Aramis : Γκολλλλλλλ Μίντλαντ
 • 1 μήνας, 2 εβδομάδες πριν
  Aramis : Κάθε μέρα επιτυχίες στο Live betting παρέα με το kolpobet.gr
 • 1 μήνας, 1 εβδομάδα πριν
  Aramis : Καλησπέρα σε όλη την παρέα, Έχουν ανέβει και πάνε καλά σημεία για το Champions League.
 • 1 μήνας, 1 εβδομάδα πριν
  Aramis : Ξεκινήσαμε με αγώνες Europa League
 • 1 μήνας, 1 εβδομάδα πριν
  Tsakali : Μόλις μπήκε Live στην αναμέτρηση Νότιγχαμ - Ρέντινγκ...
 • 1 μήνας, 1 εβδομάδα πριν
  Tsakali : https://www.kolpobet.gr/live-betting/
 • 1 μήνας, 1 εβδομάδα πριν
  IlGreco47 : Hi,There is a mistake in the German match Super Cup. maybe do you mean 2&2.5 gols? thanks
 • 4 εβδομάδες, 1 μέρα πριν
  Aramis : LIVE BETTING στο Champions League σήμερα παίδες μαζί
 • 3 εβδομάδες, 4 μέρες πριν
  paraskevas21 : pote exete live bet
 • 3 εβδομάδες, 4 μέρες πριν
  Aramis : Παντα υπάρχει φιλε μου.Οταν ανεβαινει σημειο φαινεται στα προγνωστικα στο site
 • 3 εβδομάδες, 4 μέρες πριν
  Aramis : Τωρα ειχαμε ανεβασει την Αρσεναλ
 • 3 εβδομάδες, 4 μέρες πριν
  Aramis : 4/4 και συνεχίζουμε παίδες
 • 3 εβδομάδες, 4 μέρες πριν
  Aramis : 6/6 μια χαρά πάμε παίδες
 • 3 εβδομάδες, 3 μέρες πριν
  Aramis : Ακόμα μια δυνατή ημέρα στο live betting
 • 3 εβδομάδες, 1 μέρα πριν
  Tsakali : Μείνετε συντονισμένοι σε αγώνες για το Τσάμπιονς Λίγκ απόψε στις 22:00 στο KolpoBet για Live!
 • 3 εβδομάδες πριν
  gosva : exoume kanena livaki?
 • 3 εβδομάδες πριν
  Aramis : Σε λιγο φιλε μου να δου ε πρωτα λιγο τι παιζει
 • 3 εβδομάδες πριν
  Aramis : Ξεκινάμε και καλή τύχη σε όλους σας παίδες
 • 3 εβδομάδες πριν
  Aramis : Εύκολα πάει να βγει το διπλό της Μπενφίκα
 • 2 εβδομάδες, 6 μέρες πριν
  Aramis : Εχουν ανέβει σημεία για το Γιουρόπα Λιγκ. Πάμε παρέα μέχρι και τις πρωινές ώρες με όλη την ομαδα του kolpobet.gr
 • 1 εβδομάδα, 6 μέρες πριν
  roi : Kalhmeraa
 • 1 εβδομάδα, 5 μέρες πριν
  Aramis : Ξεκίνημα με Ισπανία σήμερα.Με 10 η Ταραγόνα και λογικό φαβορί η Λας Πάλμας
 • 1 εβδομάδα, 5 μέρες πριν
  ilioudakis82 : καλημερα μια παρατηρηση το τβεντε -ος δεν υπαρχει πουθενα 1& οver 1.5 και με τετοια αποδοση!Μαλλον εννοείται 1 & Over 2.5
 • 1 εβδομάδα, 4 μέρες πριν
  Aramis : Υπάρχει φιλε μου στο ΦΤΙΑΞΕ ΑΓΟΡΑ στην bet3665
 • 1 εβδομάδα, 4 μέρες πριν
  Aramis : Ξεκινησαμε και σημερα με δύο σημεία
 • 1 εβδομάδα, 4 μέρες πριν
  Aramis : Για όσους δεν το γνωρίζουν στην bet365 υπάρχει η επιλογή ΦΤΙΑΞΕ ΑΓΟΡΑ και εκεί μπορείς ακόμα και στο live να φτιάξεις το συνδυαστικό που θέλεις
 • 1 εβδομάδα, 2 μέρες πριν
  Aramis : Έχουν ανέβει σημεία για το Nations League
 • 1 εβδομάδα, 2 μέρες πριν
  Aramis : 3/4 μια χαρά και σήμερσ.
 • 4 μέρες, 23 ώρες πριν
  tsiko7 : kalispera kalos sas brika
 • 4 μέρες, 23 ώρες πριν
  Aramis : Καλησπέρα φιλε
 • 4 μέρες, 22 ώρες πριν
  tsiko7 : kalispera
 • 4 μέρες, 21 ώρες πριν
  tsiko7 : https://youtu.be/I_izvAbhExY?t=88
 • 4 μέρες, 21 ώρες πριν
  tsiko7 : εχουμε τιποτα για το βραδυ χανομαστε
 • 4 μέρες, 21 ώρες πριν
  Aramis : Μπορεις να διαβασεις τις προτασεις ,που εχουν ανεβει φιλε. Στο live περιμε΄νω τα επόμενα και πιο αργα θα στείλουν οι Captain, Trelos
 • 4 μέρες, 21 ώρες πριν
  tsiko7 : οκ αλανι ευχαριστω
 • 4 μέρες, 21 ώρες πριν
  Aramis : οκ καλή συνέχεια'
 • 4 μέρες, 21 ώρες πριν
  tsiko7 : 🙂
 • 4 μέρες, 21 ώρες πριν
  Aramis : Πολύ αίμα στα μέχρι τωρα. Ατλέτικο, Ιντερ και γκολ ο ΟΦΗ.Το γύρισε η Μπάρτσα
 • 3 μέρες, 17 ώρες πριν
  Aramis : Μια χαρα μας πλήρωσε στο 3,10 ο Ολυμπιακός
 • 2 μέρες, 20 ώρες πριν
  Aramis : Καλή εβδομάδα σε όλους. Έχουν ανεβεί σημεία από την ομάδα του live betting σε Πολωνία και Ελλάδα
 • 19 ώρες, 45 λεπτά πριν
  Aramis : Ξεκινησαμε με σημεία στο Champions League
Δεν είστε συνδεδεμένος
Εκτός σύνδεσης
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να συμμετέχουν στο chat. Η εγγραφή είναι δωρεάν!