Πόσο σημαντικά για το στοίχημα είναι τα πέναλτι;

Γίνε καλύτερος με την θεωρία στοιχήματος - Stoixhma

Stoixhma | Θεωρία στοιχήματος | Πολύς κόσμος που ασχολείται με το στοίχημα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί κάποιο πρακτορείο του ΟΠΑΠ για να πραγματοποιεί τα πονταρίσματά του και όχι το διαδίκτυο. Αυτό γίνεται κατά κύριο λόγο επειδή τα άτομα αυτά είτε δεν γνωρίζουν πολύ καλά να χειρίζονται το διαδίκτυο και του ηλεκτρονικούς υπολογιστές, είτε γιατί θεωρούν το διαδικτακό Stoixhma μη ασφαλές, πράγμα που φυσικά όμως δεν ισχύει.

Δες την αξιολόγηση και παρουσίαση όλων των νόμιμων εταιρειών εδώ

To Stoixhma με την θεωρία στοιχήματος

Έχουμε γράψει αρκετές φορές πως το ποδόσφαιρο είναι άθλημα με χαμηλά σκορ, πράγμα που σημαίνει πως ορισμένες παράμετροι μπορεί να έχουν τελικά πολύ μεγαλύτερη σημασία στην έκβαση ενός αγώνα απ’ ότι φανταζόμαστε. Φυσικά γνωρίζουμε και δεχόμαστε μάλλον όλοι πως τα πέναλτι έχουν σίγουρα μεγάλη σημασία και μπορούν να κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στη νίκη και στην ήττα. Τα πέναλτι είναι εξαιρετικά πολύτιμα για τις ομάδες στο ποδόσφαιρο, είναι ωστόσο εξίσου σημαντικά και όσον αφορά το στοίχημα; Μπορούν οι παίκτες του στοιχήματος άραγε να χρησιμοποιήσουν στατιστικά και άλλα δεδομένα και πληροφορίες για να προσδιορίσουν την αξία που έχει ένα πέναλτι;

Πόσο συχνά σφυρίζεται ένα πέναλτι στο ποδόσφαιρο;

Εάν θέλουμε να εξετάσουμε πως ένα πέναλτι μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι μας στο στοίχημα, το πρώτο βήμα είναι να δούμε πόσο συχνά δίνεται η συγκεκριμένη ποινή στους αγώνες ποδοσφαίρου. Βέβαια, δεν είναι όλες οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις και τα πρωταθλήματα ίδια, γι’ αυτό ο αριθμός των πέναλτι ανά σεζόν μπορεί να διαφέρει. Πέρα από το να εξετάσουμε πόσο συχνά σφυρίζεται ένα πέναλτι σε κάποιον αγώνα, είναι εξίσου σημαντικό να αναλύσουμε και το ποσοστό επίτευξης γκολ μετά από την κάθε εκτέλεση. Μπορεί ένα σουτ από τα έντεκα βήματα μπροστά στον τερματοφύλακα και στην τεράστια εστία να φαίνεται να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για γκολ, ωστόσο τα πέναλτι χάνονται πιο συχνά απ’ ότι μάλλον πιστεύετε.

Ο παρακάτω πίνακας μας παρουσιάζει πόσα πέναλτι δίνονται σε καθένα από τα κορυφαία πέντε Ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα και τον μέσο όρο επιτυχίας τις τρεις τελευταίες σεζόν:

ΠρωτάθλημαΜέσος όρος πέναλτι ανά αγώναΜέσο ποσοστό επιτυχίας
Serie A0,3275%
La Liga0,2873%
Bundesliga0,2776%
Ligue 10,2775%
Premier League0,2380%

Ποιες ομάδες επωφελούνται περισσότερο από τα πέναλτι;

Η κάθε ποδοσφαιρική ομάδα δεν κερδίζει πέναλτι με τον ίδιο ρυθμό με τον οποίο τα πέναλτι σφυρίζονται εναντίον της, γι’ αυτό το να γνωρίζει κανείς ποιες ομάδες κερδίζουν περισσότερα πέναλτι απ’ όσα καταλογίζονται εναντίον τους μπορεί να είναι τελικά πολύ χρήσιμο για τους παίκτες του στοιχήματος. Ο παρακάτω πίνακας εμφανίζει τις κορυφαίες 10 ομάδες με την ευνοϊκότερη αναλογία υπέρ/κατά πέναλτι στα 5 κορυφαία ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα:

ΟμάδαΠέναλτι υπέρΠέναλτι κατάΑναλογία πέναλτι
Μπαρτσελόνα88302,93
Μπάγερν Μονάχου79302,63
Μπόρνμουθ43172,53
Τσέλσι79372,14
Νάπολι76362,11
Ρεάλ Μαδρίτης91442,07
Μάντσεστερ Σίτι74362,06
Παρί Σεν Ζερμέν67341,97
Μπορούσια Ντόρτμουντ48251,92
Λέστερ37201,85

 

Εξελιγμένη στρατηγική πέναλτι

Παρότι είναι δύσκολο για τους παίκτες του στοιχήματος να εκτιμήσουν εάν και πότε θα δοθεί κάποιο πέναλτι, ο υπολογισμός της πιθανότητας ο παίκτης που το εκτελεί να σκοράρει ή ο τερματοφύλακας να σώσει κάποιο πέναλτι είναι πολύ πιο εύκολος.

Εφαρμόζοντας την θεωρία των παιγνίων στην περίπτωση των πέναλτι, οι παίκτες του στοιχήματος μπορούν να αρχίσουν να κατανοούν τα μαθηματικά που υπάρχουν πίσω από το σκοράρισμα ή την απώλεια ενός πέναλτι. Ο παίκτης που εκτελεί το σουτ πρέπει να υιοθετήσει μια στρατηγική η οποία θα δυσκολέψει τον τερματοφύλακα να προβλέψει που θα πάει η μπάλα, πρόκειται για μια λεγόμενη “μικτή στρατηγική”.

Μία αξιοσημείωτη διαφορά ανάμεσα σε ένα πέναλτι που δίνεται στην κανονική διάρκεια ενός αγώνα και στη διαδικασία των πέναλτι, μετά από την παράταση, είναι πως το ποσοστό επίτευξης γκολ υποχωρεί σημαντικά από το 75,8% στο 70%.

Το «καλό» πόδι του παίκτη που εκτελεί προσδιορίζει την «ισχυρή πλευρά» του όσον αφορά την εκτέλεση του πέναλτι (οι δεξιοπόδαροι παίκτες είναι πιο φυσικό να στέλνουν την μπάλα προς τα αριστερά και αντίστροφα). Για μέγιστη επιτυχία, θα πρέπει η επιλογή του εκτελεστή να είναι απόλυτα τυχαία – η Θεωρία των Παιγνίων αναφέρει πως επιλέγουν την «ισχυρή πλευρά» τους στο 61,5% των περιπτώσεων.

Γι’ αυτό οι παίκτες που χρησιμοποιούν κάποια μεικτή στρατηγική, χωρίς κάποιο εμφανές μοτίβο (όπως για παράδειγμα στην Premier League οι Γιάγια Τουρέ, Χάρι Κέιν και Μαρκ Νομπλ) έχουν επιτυχημένες εκτελέσεις σε ποσοστά άνω του μέσου όρου – οι παίκτες αυτοί σκοράρουν σε ποσοστό άνω του 85%, σε σχέση με τον μέσο όρο του συγκεκριμένου πρωταθλήματος που βρίσκεται κοντά στο 80%).

Παρά το γεγονός πως η Θεωρία των Παιγνίων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάλυση ενός πέναλτι με περισσότερο βάθος, υπάρχουν και εδώ περιορισμοί. Η προσέγγιση αυτή δεν λαμβάνει υπόψη την επιλογή του σουτ στο κέντρο της εστίας ή την τεχνική με την οποία ο εκτελεστής περιμένει πρώτα να πέσει ο τερματοφύλακας πριν κάνει το σουτ – στρατηγική που χρησιμοποιούν κατά κόρον οι Έντεν Χάζαρντ, Κρίστιαν Μπεντέκε και Μάριο Μπαλοτέλι.

Πέναλτι στην κανονική διάρκεια και στη διαδικασία των πέναλτι

Πέρα από τα πέναλτι στην κανονική διάρκεια ενός αγώνα, έχουμε φυσικά και τα πέναλτι τα οποία εκτελούνται στη φάση που ακολουθεί την παράταση, στις διοργανώσεις κυπέλλων. Τα πέναλτι αυτού του είδους επηρεάζουν το στοίχημα πολύ λιγότερο καθώς τα αποτελέσματα των αγώνων στοιχηματικά, συνήθως αφορούν την κανονική διάρκεια των αγώνων. Βέβαια υπάρχουν και οι περιπτώσεις των  μακροπρόθεσμων στοιχημάτων και των στοιχημάτων πρόκρισης ομάδων όπου εδώ η σημασία τους είναι σαφώς μεγαλύτερη.

Σε κάθε περίπτωση έχει ενδιαφέρον να δει κανείς τις διαφορές ανάμεσα σε ένα πέναλτι το οποίο πραγματοποιείται στην κανονική διάρκεια ενός αγώνα και στη διάρκεια της εκτέλεσης πέναλτι. Η αξιοσημείωτη διαφορά όπως προαναφέραμε είναι πως το ποσοστό επιτυχίας υποχωρεί από 75,8% στο 70% περίπου.

Οι λόγοι για αυτό το χαμηλότερο ποσοστό περιλαμβάνουν τη χρήση άπειρων στην εκτέλεση πέναλτι παικτών και φυσικά στην πρόσθετη πίεση και το άγχος των παικτών που δημιουργεί η όλη διαδικασία, που συνήθως οδηγεί σε μια πολύτιμη πρόκριση ή στην κατάκτηση ενός τροπαίου.

Ενδιαφέροντα στατιστικά πέναλτι

Τα διαθέσιμα στατιστικά δεδομένα μπορούν να βοηθήσουν τους παίκτες του στοιχήματος να κατανοήσουν πόσο σημαντικά είναι τα πέναλτι όσον αφορά το στοίχημα, αλλά με το να συνδέσουν την εκτέλεσή τους με τους κερδισμένους ή χαμένους βαθμούς μπορούν να βοηθηθούν ενδεχομένως πολύ περισσότερο.

Ορίστε ορισμένα στατιστικά στοιχεία που είναι σίγουρα ενδιαφέροντα, ίσως και χρήσιμα:

 • Ο Γιάγια Τουρέ είναι ο καλύτερος εκτελεστής πέναλτι που εξακολουθεί να βρίσκεται εν ενεργεία και να παίζει ποδόσφαιρο σε κάποιο από τα κορυφαία πέντε πρωταθλήματα (100% επιτυχία σε 15 πέναλτι).
 • Ο Ματ Λε Τισιέ έχει το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας απ’ οποιονδήποτε άλλο σε 20+ πέναλτι στην καριέρα του με 48/49 γκολ (98%).
 • Ο Μάρτιν Παλέρμο έχασε κάποτε 3 πέναλτι σε ένα ματς (Αργεντινή – Κολομβία, 1999) – τα περισσότερα που έχει χάσει παίκτης σε ένα ματς.
 • Ο Ντιέγκο Άλβες έχει το καλύτερο ρεκόρ αποκρούσεων σε πέναλτι στα 5 κορυφαία ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα – 23/49 αποκρούσεις (47%).
 • Ο Ξαν-Φρανσουά Ζιλέ έχει αποκρούσει τρία πέναλτι σε ένα ματς για τη Μέκελεν στον αγώνα της με την Άντερλεχτ τον Οκτώβριο του 2015. Ο Κάμμι Μπελ επανέλαβε αυτόν τον άθλο παίζοντας για την Νταντί Γιουνάιτεντ κόντρα στη Ντανφέρμλιν τον Σεπτέμβριο του 2016.
 • Το ρεκόρ για τα περισσότερα κερδισμένα πέναλτι σε έναν αγώνα διάρκειας 90 λεπτών είναι 5, στο Κρίσταλ Πάλας – Μπράιτον & Χόουβ Άλμπιον το 1989.
 • Ο Μοχάμεντ Γεντιντί κατέχει το ρεκόρ για τις περισσότερες επαναλήψεις πέναλτι σε έναν αγώνα – εκτέλεσε το ίδιο πέναλτι έξι φορές λόγω προβλημάτων με τους κανονισμούς (Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004, Τυνησία – Μαυροβούνιο).

Για αποκλειστικές προσφορές και ενημερώσεις, εγγραφείτε στο Newsletter του KolpoBet.gr


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Live Chat | 

Live Betting

Latest Message: 2 days, 8 hours ago
 • 4 μήνες, 2 εβδομάδες πριν
  Live Chat : Καλωσορίσατε στο chat του KolpoBet!
 • 4 μήνες, 2 εβδομάδες πριν
  Aramis : Καλησπέρα σε όλους τους φίλους μας. Πάμε για ένα ακόμα live betting. Καλή τύχη σε όλους.
 • 4 μήνες, 2 εβδομάδες πριν
  Aramis : Πολύ καλά με 4/4 στο live betting της Τετάρτης.
 • 4 μήνες, 2 εβδομάδες πριν
  Aramis : Συνέχεια με Λατινική Αμερική και ΝΒΑ.
 • 4 μήνες πριν
  FamiliaOpret1 : Καλησπέρα είναι κανείς εδώ?
 • 4 μήνες πριν
  Aramis : Καλησπέρα φιλε
 • 4 μήνες πριν
  Aramis : Ανέβηκαν δύο επιλογές για Φιλανδία και Λιθουανία
 • 4 μήνες πριν
  FamiliaOpret1 : ναι τα είδα και τα 2 τα έπαιξα over2.5 😀
 • 4 μήνες πριν
  FamiliaOpret1 : 3-0 ήρθαν και α 2
 • 4 μήνες πριν
  Aramis : Μια χαρα σου ήρθαν
 • 4 μήνες πριν
  FamiliaOpret1 : ναι το ξέρω 😉
 • 4 μήνες πριν
  FamiliaOpret1 : άλλο για σήεμρα έχουμε ?
 • 4 μήνες πριν
  Aramis : Αργότερα θα ανεβούν σίγουρα
 • 4 μήνες πριν
  Aramis : 2 / 2 στα βραδινά με τις Λατίνες!
 • 4 μήνες πριν
  Aramis : Έχουν ανέβει προτάσεις παίδες
 • 4 μήνες πριν
  Tsakali : Καλησπέρα παίδες. Σήμερα λίγες επιλογές. Από Σάββατο ανεβάζουμε ρυθμούς...
 • 3 μήνες, 3 εβδομάδες πριν
  Aramis : Θα υπάρξει live betting για τους αγώνες μετά τις 21:00
 • 3 μήνες, 2 εβδομάδες πριν
  Aramis : LIVE BETTING μέχρι τις πρωινές ώρες
 • 3 μήνες, 2 εβδομάδες πριν
  Aramis : Ξεκίνησε LIVE BETTING και θα το πάμε μέχρι τις πρωινές ώρες
 • 3 μήνες, 1 εβδομάδα πριν
  dimitris317 : ?
 • 2 μήνες, 2 εβδομάδες πριν
  Aramis : Κουτσα κουτσα η Ρωσία ...
 • 2 μήνες, 1 εβδομάδα πριν
  Aramis : Θα ανέβουν προτάσεις στο Live σε όλη την διάρκεια των αγώνων στο Europa League
 • 2 μήνες, 1 εβδομάδα πριν
  Aramis : Έχει διορθωθεί το σημείο στον αγώνα της Ρέιντζερς
 • 2 μήνες, 1 εβδομάδα πριν
  Aramis : Από τεχνικό πρόβλημα τα σημεία στο Live είχαν καθυστέρηση. Λογικά, πλέον το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί
 • 1 μήνας, 3 εβδομάδες πριν
  Makrinitsa : Geia sas
 • 1 μήνας, 3 εβδομάδες πριν
  Aramis : Νέα κόλπα στο Live Betting .
 • 1 μήνας, 3 εβδομάδες πριν
  Aramis : Διαβάστε την ανακοίνωση στην σελίδα μας στο Facebook
 • 1 μήνας, 2 εβδομάδες πριν
  Aramis : Το Live Betting δεν σταματάει ποτέ στο Kolpobet.gr
 • 1 μήνας, 2 εβδομάδες πριν
  Aramis : Γκολλλλλλλ Μίντλαντ
 • 1 μήνας, 2 εβδομάδες πριν
  Aramis : Κάθε μέρα επιτυχίες στο Live betting παρέα με το kolpobet.gr
 • 1 μήνας, 2 εβδομάδες πριν
  Aramis : Καλησπέρα σε όλη την παρέα, Έχουν ανέβει και πάνε καλά σημεία για το Champions League.
 • 1 μήνας, 2 εβδομάδες πριν
  Aramis : Ξεκινήσαμε με αγώνες Europa League
 • 1 μήνας, 1 εβδομάδα πριν
  Tsakali : Μόλις μπήκε Live στην αναμέτρηση Νότιγχαμ - Ρέντινγκ...
 • 1 μήνας, 1 εβδομάδα πριν
  Tsakali : https://www.kolpobet.gr/live-betting/
 • 1 μήνας, 1 εβδομάδα πριν
  IlGreco47 : Hi,There is a mistake in the German match Super Cup. maybe do you mean 2&2.5 gols? thanks
 • 1 μήνας πριν
  Aramis : LIVE BETTING στο Champions League σήμερα παίδες μαζί
 • 4 εβδομάδες πριν
  paraskevas21 : pote exete live bet
 • 4 εβδομάδες πριν
  Aramis : Παντα υπάρχει φιλε μου.Οταν ανεβαινει σημειο φαινεται στα προγνωστικα στο site
 • 4 εβδομάδες πριν
  Aramis : Τωρα ειχαμε ανεβασει την Αρσεναλ
 • 4 εβδομάδες πριν
  Aramis : 4/4 και συνεχίζουμε παίδες
 • 4 εβδομάδες πριν
  Aramis : 6/6 μια χαρά πάμε παίδες
 • 3 εβδομάδες, 6 μέρες πριν
  Aramis : Ακόμα μια δυνατή ημέρα στο live betting
 • 3 εβδομάδες, 3 μέρες πριν
  Tsakali : Μείνετε συντονισμένοι σε αγώνες για το Τσάμπιονς Λίγκ απόψε στις 22:00 στο KolpoBet για Live!
 • 3 εβδομάδες, 3 μέρες πριν
  gosva : exoume kanena livaki?
 • 3 εβδομάδες, 3 μέρες πριν
  Aramis : Σε λιγο φιλε μου να δου ε πρωτα λιγο τι παιζει
 • 3 εβδομάδες, 3 μέρες πριν
  Aramis : Ξεκινάμε και καλή τύχη σε όλους σας παίδες
 • 3 εβδομάδες, 3 μέρες πριν
  Aramis : Εύκολα πάει να βγει το διπλό της Μπενφίκα
 • 3 εβδομάδες, 2 μέρες πριν
  Aramis : Εχουν ανέβει σημεία για το Γιουρόπα Λιγκ. Πάμε παρέα μέχρι και τις πρωινές ώρες με όλη την ομαδα του kolpobet.gr
 • 2 εβδομάδες, 2 μέρες πριν
  roi : Kalhmeraa
 • 2 εβδομάδες, 1 μέρα πριν
  Aramis : Ξεκίνημα με Ισπανία σήμερα.Με 10 η Ταραγόνα και λογικό φαβορί η Λας Πάλμας
 • 2 εβδομάδες πριν
  ilioudakis82 : καλημερα μια παρατηρηση το τβεντε -ος δεν υπαρχει πουθενα 1& οver 1.5 και με τετοια αποδοση!Μαλλον εννοείται 1 & Over 2.5
 • 2 εβδομάδες πριν
  Aramis : Υπάρχει φιλε μου στο ΦΤΙΑΞΕ ΑΓΟΡΑ στην bet3665
 • 2 εβδομάδες πριν
  Aramis : Ξεκινησαμε και σημερα με δύο σημεία
 • 2 εβδομάδες πριν
  Aramis : Για όσους δεν το γνωρίζουν στην bet365 υπάρχει η επιλογή ΦΤΙΑΞΕ ΑΓΟΡΑ και εκεί μπορείς ακόμα και στο live να φτιάξεις το συνδυαστικό που θέλεις
 • 1 εβδομάδα, 5 μέρες πριν
  Aramis : Έχουν ανέβει σημεία για το Nations League
 • 1 εβδομάδα, 5 μέρες πριν
  Aramis : 3/4 μια χαρά και σήμερσ.
 • 1 εβδομάδα πριν
  tsiko7 : kalispera kalos sas brika
 • 1 εβδομάδα πριν
  Aramis : Καλησπέρα φιλε
 • 1 εβδομάδα πριν
  tsiko7 : kalispera
 • 1 εβδομάδα πριν
  tsiko7 : https://youtu.be/I_izvAbhExY?t=88
 • 1 εβδομάδα πριν
  tsiko7 : εχουμε τιποτα για το βραδυ χανομαστε
 • 1 εβδομάδα πριν
  Aramis : Μπορεις να διαβασεις τις προτασεις ,που εχουν ανεβει φιλε. Στο live περιμε΄νω τα επόμενα και πιο αργα θα στείλουν οι Captain, Trelos
 • 1 εβδομάδα πριν
  tsiko7 : οκ αλανι ευχαριστω
 • 1 εβδομάδα πριν
  Aramis : οκ καλή συνέχεια'
 • 1 εβδομάδα πριν
  tsiko7 : 🙂
 • 1 εβδομάδα πριν
  Aramis : Πολύ αίμα στα μέχρι τωρα. Ατλέτικο, Ιντερ και γκολ ο ΟΦΗ.Το γύρισε η Μπάρτσα
 • 6 μέρες, 9 ώρες πριν
  Aramis : Μια χαρα μας πλήρωσε στο 3,10 ο Ολυμπιακός
 • 5 μέρες, 13 ώρες πριν
  Aramis : Καλή εβδομάδα σε όλους. Έχουν ανεβεί σημεία από την ομάδα του live betting σε Πολωνία και Ελλάδα
 • 3 μέρες, 11 ώρες πριν
  Aramis : Ξεκινησαμε με σημεία στο Champions League
 • 2 μέρες, 10 ώρες πριν
  Aramis : Με 2/2 ξεκινήσαμε στο Γιουρόπα και μπαίνουν στο παιχνίδι ο Captain και ο Trelos
 • 2 μέρες, 8 ώρες πριν
  Aramis : 4/4 στο Γιουρόπα. Αν υπάρξει κάτι ενδιαφέρον θα ανέβει στο live
Δεν είστε συνδεδεμένος
Εκτός σύνδεσης
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να συμμετέχουν στο chat. Η εγγραφή είναι δωρεάν!