Πρόσωπο της χρονιάς (Time) 2020: Φαβορί και αποδόσεις

Κάθε Δεκέμβριο το περιοδικό Time επιλέγει το «πρόσωπο της χρονιάς», την προσωπικότητα που κρίνει ότι σφράγισε τις εξελίξεις μέσα στο χρόνο που τελειώνει.

Απεριόριστες στοιχηματικές επιλογές στην  Novibet! (Κλίκ εδώ)

Πρόσωπο της χρονιάς (Time) 2020: Τα φαβορί και οι αποδόσεις

Κάθε Δεκέμβριο το περιοδικό Time επιλέγει το «πρόσωπο της χρονιάς», την προσωπικότητα που κρίνει ότι σφράγισε τις εξελίξεις μέσα στο χρόνο που τελειώνει.

Το πρόσωπο της χρονιάς είναι το ετήσιο τεύχος του αμερικανικού ειδησεογραφικού περιοδικού Time που περιλαμβάνει το προφίλ ενός άνδρα, μιας γυναίκας ή ζευγαριού, ομάδας, ιδέας, τόπου ή μηχανής, το οποίο «για καλό ή για κακό, …επηρέασε στο μεγαλύτερο βαθμό τις εξελίξεις την απερχόμενη χρονιά»

Η παράδοση του να επιλέγεται o άντρας της χρονιάς (Man of the Year) ξεκίνησε το 1927, όταν οι εκδότες του Time σκέφτονταν τι θα έγραφαν σε μία εβδομάδα που είχε ελάχιστα αξιοσημείωτα γεγονότα. Πρωταρχικά, ήθελαν να αποζημιώσουν τους αναγνώστες γιατί δεν είχαν συμπεριλάβει τον Λίντμπεργκ σε άρθρο με αφορμή την πτήση που είχε κάνει. Στο τέλος της χρονιάς ανακήρυξαν τον Τσαρλς Λίντμπεργκ άντρα της χρονιάς. Η ονομασία άλλαξε το 1999 και έγινε πρόσωπο της χρονιάς (Person of the Year) σε μία προσπάθεια να αποφύγουν τον σεξισμό.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από το 1927 κάθε Πρόεδρος των Η.Π.Α. έχει ανακηρυχθεί πρόσωπο της χρονιάς τουλάχιστον μία φορά, με εξαίρεση τους Κάλβιν Κούλιτζ, Χέρμπερτ Χούβερ και Τζέραλντ Φορντ.

Στις 31 Δεκεμβρίου του 1999 το Time ανακήρυξε τον Άλμπερτ Αϊνστάιν ως το πρόσωπο του αιώνα, με δεύτερο και τρίτο τους Φράνκλιν Ρούζβελτ και Μαχάτμα Γκάντι αντίστοιχα. 

Ο τίτλος πολλές φορές θεωρείται ως βραβείο, ωστόσο συχνά σχόλια στο ίδιο το περιοδικό υποστηρίζουν το αντίθετο.[4] Πολλοί κάνουν λόγο για βραβείο, επειδή ο τίτλος έχει απονεμηθεί σε εξαίρετα πρόσωπα, ενώ έχουν αγνοηθεί πρόσωπα όπως ο Οσάμα μπιν Λάντεν. Ωστόσο, πρόσωπα όπως ο Αδόλφος Χίτλερ και ο Ιωσήφ Στάλιν, έχουν επίσης γίνει κάτοχοι του τίτλου.

Το 1979 η ανακήρυξη του Αγιατολάχ Χομεϊνί από το Time στον τίτλο αυτό, πυροδότησε αντιδράσεις.Από τότε το περιοδικό δεν ανακήρυξε αντιαμερικανικά πρόσωπα στον τίτλο.

Η νεαρή ακτιβίστρια κατά της κλιματικής αλλαγής Γκρέτα Τούνμπεργκ αναδείχθηκε σε πρόσωπο της χρονιάς 2019 από το περιοδικό TIME.

Μάλιστα, η 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ κοσμεί το εξώφυλλο του περιοδικού με τίτλο: «Η δύναμη της νιότης».

Κάθε χρόνο το περιοδικό παρουσιάζει τα πρόσωπα, τις ομάδες, τα κινήματα ή και τις ιδέες που θεωρεί ότι άσκησαν περισσότερη επιρροή στο κοινό.

Πρόσωπο της χρονιάς (Time) 2020: Τα φαβορί και οι αποδόσειςΓια αποκλειστικές προσφορές και ενημερώσεις, εγγραφείτε στο Newsletter του KolpoBet.gr


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ