Η σημασία των στατιστικών δεδομένων στο στοίχημα

Γίνε καλύτερος με την θεωρία στοιχήματος - Stoixhma

Stoixhma | Θεωρία στοιχήματος | Πολύς κόσμος που ασχολείται με το στοίχημα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί κάποιο πρακτορείο του ΟΠΑΠ για να πραγματοποιεί τα πονταρίσματά του και όχι το διαδίκτυο. Αυτό γίνεται κατά κύριο λόγο επειδή τα άτομα αυτά είτε δεν γνωρίζουν πολύ καλά να χειρίζονται το διαδίκτυο και του ηλεκτρονικούς υπολογιστές, είτε γιατί θεωρούν το διαδικτακό Stoixhma μη ασφαλές, πράγμα που φυσικά όμως δεν ισχύει.

Δες την αξιολόγηση και παρουσίαση όλων των νόμιμων εταιρειών εδώ

To Stoixhma με την θεωρία στοιχήματος

Όσοι ασχολούνται με το χρηματιστήριο και γενικότερα με οικονομικά προϊόντα, συχνά μιλούν για την οικονομική τους απόδοση το προηγούμενο έτος ή για στατιστικά αξιόλογα αποτελέσματα τα τελευταία τρία ή πέντε χρόνια.

Οι επενδυτές αναλύουν αντίστοιχα μακροπρόθεσμα την απόδοση των μετοχών και των αμοιβαίων κεφαλαίων τους. Το στοίχημα είναι μία άλλη περίπτωση φυσικά, ωστόσο μπορεί να υπάρξει μια αντίστοιχη προσέγγιση. Όποιος ασχολείται με το στοίχημα οφείλει να επενδύσει στα στατιστικά, τα οποία υπάρχουν κατά κόρον σε όλα τα αθλήματα.

Παράλληλα, ακούμε συχνά για συστήματα τα οποία είναι πολύ επιτυχημένα. Πως αυτό το στοίχημα έκανε 8-1 την προηγούμενη εβδομάδα κ.ο.κ. Πώς θα σας φαινόταν εάν ένα σύστημα είχε 56% επιτυχία σε 100 αγώνες; Ακούγεται αρκετά καλό, αλλά είναι στατιστικά επιβεβαιωμένη η επιτυχία του;

Θα θέλαμε λίγο να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα, που παραμένουν αρκετά ασαφή στο μυαλό πολλών παικτών του στοιχήματος. Έτσι θα μπορέσετε να αντιληφθείτε πόσο αποτελεσματικό ή όχι είναι το σύστημα που χρησιμοποιείται στο παιχνίδι σας.

Τα πάντα είναι αριθμοί

Όσοι ασχολούνται με τα μαθηματικά, αρέσκονται στο να ποσοτικοποιούν τα πράγματα. Όταν κάτι είναι στατιστικά σημαντικό στα μαθηματικά σημαίνει πως είναι πιθανότατα πραγματικό, ότι ισχύει και μπορεί να επιβεβαιωθεί. Εάν λοιπόν είναι κάτι 95% σημαντικό στατιστικά, είναι 95% πιθανό η υπόθεση που έχουμε κάνει να ισχύει πραγματικά. Αυτό βέβαια σημαίνει πως υπάρχει άλλο ένα 5% πιθανότητας η υπόθεση να είναι λανθασμένη.

Πώς μπορούμε ωστόσο να χρησιμοποιήσουμε αυτό το γεγονός; Τα στατιστικά και τα μαθηματικά μας επιτρέπουν να δούμε εάν η προσέγγισή μας είναι σωστή ή όχι. Μας λένε πόσο χρειάζεται να μελετήσουμε κάποιο σύστημα και μας δίνουν κατευθυντήριες γραμμές για το πόσο θα πρέπει να επιμείνουμε.

Συνήθως η επιτυχία στο στοίχημα σημαίνει πως θα πρέπει να είμαστε σωστοί στις προβλέψειςμας σε ένα ποσοστό γύρω στο 51-53%. Ας υποθέσουμε πως θέλουμε να δοκιμάσουμε πόσο καλό είναι ένα σύστημα με 55% ποσοστό επιτυχίας. Τις όποιες απαντήσεις θα μας τις δώσουν τα στατιστικά δεδομένα.

Εάν το σύστημά μας έχει 57% επιτυχία σε δείγμα πάνω από πχ. 1 εκατομμύριο αγώνες, θα συμφωνήσουμε μάλλον όλοι πως είναι πολύ καλό. Είναι στατιστικά σημαντικό; Ναι είναι. Εάν μιλάμε για 100.000 παιχνίδια στο δείγμα μας, ισχύει το ίδιο; Ναι, είναι στατιστικά σημαντικό.

Ο χρόνος είναι χρήμα

Γενικά θα λέγαμε λίγο αυθαίρετα βέβαια, πως εάν το δείγμα μας βρίσκεται πάνω από τους 2.000 αγώνες και το ποσοστό φτάνει το 57%, τότε το σύστημά μας είναι στατιστικά σημαντικό και επιτυχημένο.

Όσο πιο μικρό είναι το δείγμα των αγώνων, τόσο μεγαλύτερο θα πρέπει αντίστοιχα να είναι το ποσοστό επιτυχίας για να θεωρήσουμε πως δουλεύει ένα σύστημα. Σε ένα μεγάλο δείγμα, το ποσοστό μειώνεται και αναλαμβάνει έργο ο νόμος των μεγάλων αριθμών. Με τον χρόνο γνωρίζουμε πως όλα τα συστήματα έχουν τα πάνω και τα κάτω τους. Ωστόσο το μεγάλο δείγμα αγώνων και αποτελεσμάτων είναι αυτό που επιβεβαιώνει ή διαψεύδει την αποτελεσματικότητα του συστήματός μας στο στοίχημα. Γι’ αυτό μην βιάζεστε, δείξτε υπομονή και θα ανταμειφθείτε τελικά γι’ αυτή.


Για αποκλειστικές προσφορές και ενημερώσεις, εγγραφείτε στο Newsletter του KolpoBet.gr


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Live Chat | 

Live Betting

Latest Message: 6 hours, 17 minutes ago
 • 2 εβδομάδες πριν
  Aramis : Χιναρι [γίνονται και λαθάκια παίδες]
 • 1 εβδομάδα, 6 μέρες πριν
  Aramis : Καλησπέρα σε όλους τους φίλους. Καλό ξεκίνημα με την Λιθουανία, με την Ζαλγκίριος να ισοφαρίζει και λογικά θα πάρει την νίκη.
 • 1 εβδομάδα, 6 μέρες πριν
  Aramis : Άργησε λίγο αλλά ολα καλά με την Ζαλγκίρις 3-2
 • 1 εβδομάδα, 5 μέρες πριν
  Aramis : Καλησπέρα σε όλους τους φίλους. Ανέβηκαν τα πρώτα σημεία για το Europa League
 • 1 εβδομάδα, 3 μέρες πριν
  Aramis : Ξεκίνησε ο Crazy Englishman με την Κάρντιφ
 • 1 εβδομάδα, 3 μέρες πριν
  Aramis : 2/2 με πολύ καλές αποδόσεις στα με΄χρι τώρα...
 • 1 εβδομάδα, 3 μέρες πριν
  Aramis : 3,00 απόδοση μας πλήρωσε το γκολ του Πανιωνίου με το Over 0,5 ημιχρόνου
 • 1 εβδομάδα, 3 μέρες πριν
  Aramis : Σούπερ ταμείο στο LIVE για όσους ακολούθησαν. Την Κυριακή με την Σούπερ Λίγκα κάνουμε ξεκίνημα.
 • 1 εβδομάδα, 2 μέρες πριν
  Aramis : Χαιρετώ όλους τους φίλους μας. Έχουν ανέβει προτάσεις παίδες. Trelos & Captain μαζί μας
 • 1 εβδομάδα πριν
  Aramis : Εύκολα περνάνε και οι δύο επιλογές μας
 • 4 μέρες, 22 ώρες πριν
  Aramis : Σημεία από Κολομβία
 • 4 μέρες, 8 ώρες πριν
  Aramis : Ανέβηκαν προτάσεις και μάλιστα η Αίγυπτος άμεσα ισοφάρισε..
 • 4 μέρες πριν
  Aramis : Καλύτερη η Λοντρίνα και λογικά παίρνει το ματσάκι. Λογικά βγαίνει ο άσος
 • 2 μέρες, 7 ώρες πριν
  Aramis : Πέρασε η Αγγλία κια συνέχεια από τον Gambler με πρόταση στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ
 • 6 ώρες, 17 λεπτά πριν
  Aramis : Κοιτάμε το πέμπτο γκολ του αγώνα από την Πορτογαλία
Δεν είστε συνδεδεμένος
Εκτός σύνδεσης
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να συμμετέχουν στο chat. Η εγγραφή είναι δωρεάν!