Στοιχεία για τον παράνομο τζόγο κατέθεσε στον ανακριτή ο Νίκος Νικολόπουλος

Ο Νίκος Νικολακόπουλος έβαλε φωτιές με τις καταγγελίες του

Οι ανακριτικές αρχές ερευνούν τις καταγγελίες του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για το «τεράστιο όργιο» με τον παράνομο τζόγο στην Ελλάδα, σαν συνέχεια της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε ο ίδιος στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ο κύριος Νικολόπουλος επισκέφτηκε χτες το γραφείο του ανακριτή καθώς κλήθηκε να δώσει στοιχεία για να διευκολυνθεί το ανακριτικό έργο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος προσκόμισε συγκλονιστικά στοιχεία για τον παράνομο τζόγο. Όπως ανέφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής, στην Ελλάδα λειτουργούν σχεδόν 100,000 παράνομα φρουτάκια, τα οποία τζιράρουν περίπου 1,5 δισ. ευρώ τον χρόνο και κατά συνέπεια το κράτος χάνει τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ έσοδα από φόρους.

Ο ίδιος συνέχισε με τον παράνομο τζόγο στο διαδίκτυο, όπου το νομικό πλαίσιο -όπως είπε- είναι ασαφές και η Πολιτεία διατηρεί «αμήχανη και ένοχη σιωπή και απραξία». Επιπλέον, ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στα όσα έγιναν στη Διαρκή Επιτροπή Υποθέσεων της Βουλής στην οποία παραβρέθηκε και εξετάστηκε ο πρώην Πρόεδρος της ΕΕΕΠ, Αντώνης Στεργιώτης.

Ο Νίκος Νικολόπουλος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση μετά την κατάθεσή του στον ανακριτή:

«Ο Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε στον ανακριτή για το όργιο του παράνομου ηλεκτρονικού τζόγου. Ο παράνομος και ο «γκρίζος» ηλεκτρονικός τζόγος αποτελούν αντικείμενο πολύπλευρης παρέμβασης, για πολλοστή φορά, του προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

Αυτή τη φορά ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής, μετά τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, εκλήθη από τον ανακριτή να προσκομίσει στοιχεία, τα οποία θα διευκολύνουν το ανακριτικό έργο.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής μνημόνευσε σήμερα στον ανακριτή, τη συζήτηση που είχε γίνει στη Διαρκή Επιτροπή Υποθέσεων της Βουλής , στην οποία εξετάσθηκε ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) Αντώνης Στεργιώτης. Γενικότερα, ο Νίκος Νικολόπουλος ανέλυσε το ασαφές πλαίσιο που διέπει τον ηλεκτρονικό τζόγο και χαρακτήρισε αμήχανη και ένοχη τη σιωπή και την απραξία της Πολιτείας. 

Ειδικότερα, είπε ότι «σε όλη τη χώρα λειτουργούν έως και 100.000 παράνομα «φρουτάκια» που τζιράρουν γύρω στο 1,5 δισ. τον χρόνο, με το κράτος να χάνει 400 εκατ. ευρώ από φόρους, ίσως και παραπάνω. Είναι πραγματικά απίστευτο. Γιατί να επιτρέπουμε την παρανομία και το έγκλημα «ελεύθερα», λοιπόν; 

Για να υπογράφονται Μνημόνια, να κόβονται συντάξεις, να καταργείται το ΕΚΑΣ, να μη δίνονται οικογενειακά επιδόματα; Ήμαρτον! Έχετε δει τα στοιχεία της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων; Λέει η ΕΕΕΠ ότι από το 2005 έως το 2015, είχαμε περισσότερες από 18.000 παραβάσεις του νόμου για τα τυχερά παιχνίδια. Κατασχέθηκαν περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ και έγιναν 29.000 συλλήψεις. Το ξέρετε ότι τόσος είναι ο πληθυσμός της Τρίπολης;  Αυτό, λοιπόν, είναι το «θηρίο» της ανομίας και των στεκιών του παράνομου τζόγου.

Φτάνει να δείτε πόσες ερωτήσεις και επερωτήσεις έχουν γίνει στην Βουλή τα τελευταία 20 χρόνια ή ας θυμηθείτε μόνο τον σάλο που είχε προκαλέσει κάποτε στο πανελλήνιο ο δημοσιογράφος – ρεπόρτερ Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, με τις τηλεοπτικές εκπομπές του για τα περιβόητα «φρουτάκια«. 

Από τη μία υπάρχει μια «γάγγραινα» με 100.000 παράνομα «μηχανάκια». Και από την άλλη, η νόμιμη αγορά. Είμαστε με τους νόμιμους ή με τους εγκληματίες;».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για να συνομιλήσετε στο Chat του KolpoBet.gr παρακαλώ πολύ να συνδεθείτε. Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό δημιουργείστε για να μπορείτε να ανταλλάζεται απόψεις μέσα από την μεγαλύτερη στοιχηματική κοινότητα