Στρατηγική στοιχήματος στα e-sports

Εάν επιθυμείτε να ασχοληθείτε σοβαρά με τα e-sports στοιχηματικά, θα πρέπει να αναπτύξετε τις δικές σας στρατηγικές.

Στοίχημα | Θεωρία στοιχήματος | Εάν επιθυμείτε να ασχοληθείτε σοβαρά με τα e-sports στοιχηματικά, θα πρέπει να αναπτύξετε τις δικές σας στρατηγικές. Πέρα από το να κατανοήσετε τι θα πρέπει να κάνετε για να φτάσετε στην επιτυχία, είναι σημαντικό να αποφύγετε τα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι παίκτες του στοιχήματος.

Η αξία των e sports αγγίζει αυτή την στιγμή τα 750 εκατομμύρια δολάρια και υπολογίζεται ότι στα επόμενα τρία χρόνια θα έχει ξεπεράσει τα δύο δισεκατομμύρια. Γίνεται εύκολα κατανοητό ότι για ένα κομμάτι από την πίτα των παικτών του e-sports betting θα κονταροχτυπηθούν οι στοιχηματικές πλατφόρμες όπως δεν το έχουν κάνει ποτέ στο παρελθόν. Στην αμερικάνικη και την ασιατική αγορά, το πάμε στοίχημα στα esport είναι πολύ δημοφιλές, στην χώρα μας όμως μόλις τους τελευταίους μήνες οι νόμιμες πλατφόρμες στοιχήματος ξεκίνησαν να προσφέρουν τέτοιου είδους στοιχήματα. Η αλήθεια είναι ότι μεγάλες διαφορές στο τρόπο παιχνιδιού σε σχέση με το παραδοσιακό Online στοίχημα δεν υπάρχουν, καθώς έννοιες όπως value bet  σύγκριση αποδόσεων και διαχείριση κεφαλαίου συνεχίζουν να είναι σημαντικές, όμως είναι η φύση των παιχνιδιών τέτοια που μας αναγκάζει να τα εξετάσουμε με περισσότερη λεπτομέρεια.

Ποντάροντας στα esports

Σε αντίθεση με το στοίχημα ποδόσφαιρο ή στοίχημα μπάσκετ, τα esports είναι ένα άθλημα που μεταβάλλεται ταχύτατα. Η τεχνολογική εξέλιξη είναι μέρος του παιχνιδιού, ενώ νέες στρατηγικές εμφανίζονται καθημερινά. Έτσι λοιπόν πρέπει να παραμείνετε ενημερωμένοι για τα νέα κόλπα που σκέφτηκαν οι παίκτες της ομάδας Evil Geniuses (Dota Champions of The World – 2015) και να αποκτήσετε το πλεονέκτημα απέναντι στους bookies. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα των e-sports είναι η ροή πληροφοριών. Υπάρχουν εκατοντάδες site για νέα σχετικά με τις ομάδες και τους παίκτες, ενώ μπορείτε να δείτε highlights από προηγούμενους αγώνες στο Youtube και κυρίως στο Twich (www.twich.tv) που είναι ένα ιντερνετικό κανάλι ειδικά φτιαγμένο για τους λάτρεις των E-sports.

Φυσικά, το να ποντάρετε στα esports απαιτεί και την ανάλογη γνώση των παιχνιδιών. Μην ποντάρετε ποτέ στο League of Legends εάν δεν γνωρίζετε πως παίζεται το παιχνίδι ή ποια ομάδα έχει το προβάδισμα στο Counter Strike εάν ενδιαφέρεστε να ποντάρετε στο live betting. Αν πάλι γνωρίζετε και είστε και εσείς fun των e sports, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην δομή του τουρνουά που θα στοιχηματίσετε και ναι είστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε καλά ποια ομάδα έχει το πλεονέκτημα σε κάθε χάρτη. Αν για παράδειγμα οι ομάδες διαγωνιστούν σε εφτά χάρτες το πιο πιθανό είναι να κερδίσει η ομάδα με τους καλύτερους παίκτες, ενώ σε έναν αγώνα με τρεις χάρτες υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο μίας έκπληξης. Ειδικά στους αγώνες Starcraft, που οι χάρτες είναι γνωστοί αρκετή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, θα πρέπει να γνωρίζετε καλά κάθε τους σπιθαμή.

Όπως είπαμε και πιο πάνω, το esports betting παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με τους πιο δημοφιλείς τύπους στοιχηματισμού. Παρόλα αυτά, η διαχείριση κεφαλαίου είναι ένα βασικό κομμάτι και σας προτείνουμε να διατηρείτε την μπάνκα σας σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια (Skrill, Neteller κλπ), ώστε να μπορείτε να κινείστε με άνεση και να ψάξετε τις καλύτερες αποδόσεις. Η διατήρηση ιστορικού των στοιχημάτων είναι ζωτικής σημασίας, αφού σε βάθος χρόνου θα σας δείξει τα λάθη σας, ενώ θα πρέπει να μένετε καλά ενημερωμένοι για την κατάσταση που βρίσκονται οι παίκτες των ομάδων πριν τους αγώνες.

Πράγματα που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε

  1. Ποντάρετε στην κατάλληλη στοιχηματική εταιρία

Δεν προσφέρουν όλες οι στοιχηματικές εταιρίες αγορές στα παιχνίδια και τις διοργανώσεις των e-sports. Στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να έχετε πολλές επιλογές λόγω του περιορισμένου αριθμού των αδειοδοτημένων εταιριών.

  1. Χρησιμοποιήστε κάποια μέθοδο για τ0 ποντάρισμά σας

Για να προχωρήσετε στην πραγματοποίηση πονταρισμάτων θα πρέπει φυσικά να διαθέτετε χρήματα. Μπορεί να φαίνεται εύκολο αλλά η διαχείριση των χρημάτων σας είναι πολή σημαντική. Ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσετε καλύτερα τα χρήματά σας είναι να χρησιμοποιήσετε κάποια μέθοδο πονταρίσματος.

  1. Κάντε την έρευνά σας πριν ποντάρετε

Ποντάρετε σε ότι γνωρίζετε. Μπορεί να ακούγεται προφανές αλλά όλοι κάνουν το ίδιο λάθος και χάνουν τα χρήματά τους. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και τίποτα δεν είναι σίγουρο. Όσο περισσότερα γνωρίζεται για κάτι, τόσο πιο πιθανό είναι να κάνετε σωστές στοιχηματικές επιλογές. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από το να εστιάσετε αποκλειστικά σε κάποια συγκεκριμένα παιχνίδια ή και σε συγκεκριμένες ομάδες και διαθέσιμες αγορές. Εάν αφιερώσετε χρόνο βελτιώνοντας τις γνώσεις σας, θα είναι πιο εύκολο να βρείτε αξία και να διακρίνετε τις διαφορές στις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών.

  1. Ενεργήστε με βάση τις πληροφορίες σας

Οι αρχάριοι παίκτες του στοιχήματος συχνά παραβλέπουν την αξία των πληροφοριών. Όπως αναφέραμε πριν, πραγματοποιώντας την έρευνά σας σε κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι, ομάδα ή αγορά, το γεγονός αυτό σας βοηθά να μάθετε ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να πραγματοποιήσετε κάποιο ποντάρισμα. Ωστόσο, εάν έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν έχουν οι άλλοι παίκτες ή οι στοιχηματικές εταιρίες, θα βρίσκεστε ένα βήμα μπροστά από την αγορά. Εάν το στοίχημά σας χάσει, αλλά συνεχώς στοιχηματίζετε σε υψηλότερες αποδόσεις από εκείνες στις οποίες κλείνουν οι αγορές, τότε κάνετε κάτι καλά. Τα νέα των ομάδων αποτελούν το τέλειο παράδειγμα πολύτιμων πληροφοριών. Εάν ξέρετε πως μια ομάδα δεν παίζει με τους πιο ισχυρούς της παίκτες και συνεπώς έχει λιγότερες πιθανότητες νίκης, το να ποντάρετε στους αντιπάλους της πριν τους άλλους σημαίνει πως έχετε ποντάρει σε εξαιρετικά υψηλές αποδόσεις. Εάν μπορείτε να το κάνετε αυτό συστηματικά, τότε θα έχετε σημαντικό κέρδος μακροπρόθεσμα.

  1. Μετρήστε πάντα την επιτυχία

Είναι ωραίο να έχετε επιτυχίες στις στοιχηματικές σας επιλογές στα e-sports αλλά εάν δεν μετρήσετε τις επιτυχίες αυτές (καθώς και τα αρνητικά σας αποτελέσματα), δεν θα ξέρετε τι συμβαίνει μακροπρόθεσμα. Οι τελικές αποδόσεις στις οποίες «κλείνουν» οι αγώνες στις στοιχηματικές εταιρίες αποτελούν έναν εξαιρετικό τρόπο για να διαπιστώσετε πόσο ακριβή είναι ακόμη και τα στοιχήματά σας που έχασαν. Εάν το στοίχημά σας χάσει αλλά συνεχώς ποντάρετε σε υψηλότερες αποδόσεις από τις τελικές στις οποίες κλείνει η αγορά, κάνετε κάτι καλά και μάλλον η τύχη σας έχει πάει λίγο στραβά. Αυτό όμως σίγουρα θα διορθωθεί με τον καιρό.

Σφάλματα που θα πρέπει να αποφύγετε

  1. Ποντάρισμα σε πολλά παιχνίδια

Εάν κατανοήσετε πόσο σημαντική είναι η μέθοδος πονταρίσματος που θα αναπτύξετε ως στρατηγική στα e-sports θα καταλάβετε επίσης πως είναι απίστευτα δύσκολο να έχετε κέρδος εάν ποντάρετε σε κάθε παιχνίδι. Κάποτε κάποιος χρήστης του Reddit έκανε ένα πείραμα μελετώντας πόσο κέρδος ή απώλειες θα είχε ποντάροντας σε κάθε φαβορί και σε κάθε αουτσάιντερ στο CS:GO. Και στις δύο περιπτώσεις είχε απώλειες. Εάν στοιχηματίζετε για να βγάλετε λεφτά, θα πρέπει να στοιχηματίζετε μόνο όταν οι πιθανότητες είναι με το μέρος σας.

  1. Μην σας παρασύρουν οι αποδόσεις

Πολλοί νέοι παίκτες του στοιχήματος βλέπουν αγώνες με υψηλές αποδόσεις και δελεάζονται στο να ποντάρουν με σκοπό να έχουν μεγάλο χρηματικό κέρδος ή τοποθετούν ένα μεγάλο ποντάρισμα στο φαβορί για «εγγυημένο κέρδος». Να θυμάστε πάντα πως οι αποδόσεις αντικατοπτρίζουν τις πιθανότητες που υπολογίζουν οι στοιχηματικές εταιρίες. Καλό είναι να υπολογίζετε τις δικές σας πιθανότητες και να χρησιμοποιήσετε τη σωστή μέθοδο για το ποντάρισμά σας, ώστε να μην χάσετε ολόκληρο το κεφάλαιό σας μέσα σε λίγα πονταρίσματα ή ακόμη και σε ένα.

  1. Μην ακολουθείτε λογικές αλληλουχίες

Η ομάδα Α κέρδισε τη ομάδα Β και η ομάδα Β κέρδισε την ομάδα Γ, συνεπώς η ομάδα Α θα κερδίσει την ομάδα Γ. Όχι, δεν λειτουργεί έτσι το πράγμα. Αγνοείτε σημαντικές πληροφορίες. Εάν επιλέξετε την κατάλληλη στοιχηματική εταιρία κάντε την έρευνά σας και χρησιμοποιήστε τις πληροφορίες που θα βρείτε. Χρησιμοποιήστε μέθοδο για το ποντάρισμά σας και καταγράψτε τα αποτελέσματά σας. Με τον τρόπο αυτόν είναι πολύ πιο εύκολο να επιτύχετε. Υπάρχουν πολλές μεταβλητές και παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την έκβαση κάποιου αγώνα. Μην χρησιμοποιείτε λογικές αλληλουχίες, απλά αξιοποιείστε τις πληροφορίες που ενδεχομένως θα βρείτε (πχ. οι ομάδες γνωρίζονται καλά , μια ομάδα παίζει καλύτερα σε κάποια πίστα, το παιχνίδι είναι σε LAN/διαδικτυακά κλπ). Κάποιοι ευνοούνται από αυτές τις πληροφορίες και έχουν πλεονέκτημα και άλλοι πάλι όχι.

  1. Μην ποντάρετε με βάση το συναίσθημα

Εάν έχετε διαβάσει για την ψυχολογία του στοιχήματος θα γνωρίζετε πως στοιχηματίζοντας με βάση το συναίσθημα δεν αποτελεί ποτέ καλή ιδέα. Μην αφήνετε την στρατηγική σας στο ποντάρισμα λόγω κάποιων κακών αποτελεσμάτων, μην ποντάρετε στην αγαπημένη σας ομάδα χωρίς να αναλύσετε τα δεδομένα και τις αποδόσεις. Η υπομονή αποτελεί σημαντικό προσόν στο στοίχημα.

e-sportsΓια αποκλειστικές προσφορές και ενημερώσεις, εγγραφείτε στο Newsletter του KolpoBet.gr


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ