Τι είναι το Ασιατικό Χάντικαπ (Asian Handicap) και πως παίζεται

Γίνε καλύτερος στο στοίχημα με το Σχολείο στοιχήματος του kolpobet.gr

Είναι γεγονός ότι το Ασιατικό Χάντικαπ (ή Asian Handicap) αποτελεί μία πολύ ελκυστική επιλογή στοιχηματισμού, ειδικά για τους παίκτες που έχουν εντρυφήσει αρκετά στο… σπορ. Η βασική αιτία που το κάνει δημοφιλές είναι ότι ο παίκτης έχει ουσιαστικά να επιλέξει ανάμεσα σε δύο (και όχι σε τρία) πιθανά αποτελέσματα, κοινώς συγκεντρώνει μεγαλύτερες πιθανότητες κέρδους (50% αντί για 33,3&). Ταυτόχρονα, οι αποδόσεις στο Ασιατικό Χάντικαπ είναι μεγαλύτερες από τα “συμβατικά” στοιχήματα, καθώς εδώ η γκανιότα είναι μικρότερη.

Μιλήσαμε παραπάνω για έμπειρους παίκτες, καθώς η πλήρης κατανόηση του Ασιατικού Χάντικαπ ίσως φανεί δύσκολη υπόθεση σε κάποιον… καινούριο. Στις παρακάτω γραμμές θα προσπαθήσουμε να αποσαφηνίσουμε όσο το δυνατόν πιο λεπτομερώς τις διάφορες μορφές ασιατικών.

Εν είδει εισαγωγής, αναφέρουμε τους τύπους Ασιατικού Χάντικαπ, που είναι οι εξής: α) Ολόκληρα και μισά, β) Διπλά, γ) Ασιατικό Under/Over, δ) Τρέχον (In-running). Πάμε, λοιπόν να τα δούμε όλα αυτά αναλυτικά:

Α) Ολόκληρα και μισά

1) Ασιατικό Χάντικαπ 0 ή Draw No Bet

Πρόκειται για την πιο διαδεδομένη και την απλούστερη μορφή ασιατικού στοιχήματος, όπου ουσιαστικά ο παίκτης επιλέγει ανάμεσα στη νίκη του γηπεδούχου ή του φιλοξενούμενου, με την ισοπαλία να εξαιρείται ως επιλογή (Draw No Bet). Κοινώς, αν η ομάδα που ποντάρει ως νικήτρια ο παίκτης, τότε το στοίχημα είναι κερδισμένο, ενώ αν ηττηθεί το στοίχημα χάνεται. Σε περίπτωση ισοπαλίας επιστρέφεται στον παίκτη το ποσό του πονταρίσματος.

2) Ασιατικό Χάντικαπ -0,5 και +0,5

Σε περίπτωση που ο παίκτης επιλέξει το -0,5 σε μία ομάδα, τότε η συγκεκριμένη ομάδα πρέπει να “υπερβεί” το συγκεκριμένο χάντικαπ, κοινώς… να κερδίσει. Ήττα ή ισοπαλία σημαίνουν απώλεια του στοιχήματος. Η επιλογή του +0,5 σημαίνει ότι ο παίκτης πληρώνεται αν η ομάδα κερδίσει ή έρθει ισόπαλη και το στοίχημα χάνεται μόνο με ήττα.

3) Ασιατικό Χάντικαπ -1 και +1

Εδώ τα πράγματα γίνονται λίγο πιο απαιτητικά για τον παίκτη. Αν οδηγηθεί στην επιλογή του -1, τότε η ομάδα που θα επιλέξει επιβάλλεται να κερδίσει με δύο γκολ διαφορά (και πάνω). Αν υπάρξει νίκη με ένα γκολ διαφορά, τότε έχουμε επιστροφή του πονταρίσματος, ενώ ενδεχόμενη ισοπαλία ή ήττα συνεπάγεται χάσιμο. Στην περίπτωση του +1 η επιλεγόμενη ομάδα πρέπει να φέρει ισοπαλία ή νίκη για να κερδηθεί το στοίχημα, ενώ ήττα με ένα γκολ διαφορά σημαίνει επιστροφή του πονταρίσματος.

Υπάρχει και η παραλλαγή του -1,5 και + 1,5. Στην πρώτη εκδοχή, η διαφορά με το -1 είναι ότι δεν υπάρχει επιστροφή πονταρίσματος σε περίπτωση νίκης με ένα γκολ διαφορά. Στη δεύτερη εκδοχή, η διαφορά με το +1 είναι ότι το στοίχημα κερδίζεται ολόκληρο ακόμα και με ήττα με διαφορά ενός γκολ.

Β) Διπλά

Τα διπλά Ασιατικά Χάντικαπ (ή split) αποτελούν ουσιαστικά ένα συνδυασμό των μισών και των ολόκληρων. Οι εκδοχές των διπλών ασιστικών είναι οι εξής: : i) 0, -0,5 (asian -0,25) και 0, +0,5 (asian + 0,25) και ii) 0,5, -1 (asian – 0,75) και + 0,5, +1 (asian +0,75).

Για να γίνουμε λίγο πιο κατανοητοί, στα διπλά Ασιατικά Χάντικαπ ο παίκτης ποντάρει ουσιαστικά σε δύο ξεχωριστά στοιχήματα, με το ποσό του πονταρίσματος να μοιράζεται στα δύο.

1) 0, -0,5 (asian -0,25) και 0, +0,5 (asian +0,25)

Στην πρώτη περίπτωση, ο παίκτης κερδίζει ολόκληρο το στοίχημα με νίκη της επιλεγόμενης ομάδας. Αν το ματς λήξει ισόπαλο, τότε επιστρέφεται το ποντάρισμα για το στοίχημα 0 και χάνεται το -0,5. Μία ήττα οδηγεί σε… οριστική απώλεια του ποσού στοιχηματισμού.

Στη δεύτερη περίπτωση, και πάλι μία νίκη της επιλεγόμενης ομάδας σημαίνει κέρδος ολόκληρου του ποσού. Σε περίπτωση ισοπαλίας, επιστρέφεται το ποντάρισμα για το στοίχημα 0 και κερδίζεται το ποντάρισμα για το στοίχημα +0,5.

2) -0,5, -1 (asian -0,75) και +0,5, +1 (+0,75)

Στην πρώτη περίπτωση μία νίκη της επιλεγόμενης ομάδας με δύο γκολ (η περισσότερα) γκολ διαφορά σημαίνει κέρδος ολόκληρου του ποσού. Μία νίκη με ένα γκολ διαφορά σημαίνει επιστροφή του ποσού στοιχηματισμού για το στοίχημα -1 και κέρδος του ποσού για το στοίχημα -0,5. Ισοπαλία ή ήττα ισούται με… οριστική απώλεια.

Στη δεύτερη περίπτωση το κέρδος είναι ολόκλήρο όταν έχουμε νίκη ή ισοπαλία της επιλεγόμενης ομάδας. Μία ήττα με ένα γκολ διαφορά σημαίνει επιστροφή του ποσού στοιχηματισμού για το στοίχημα +1 και απώλεια του ποσού για το στοίχημα +0,5. Ήττα με δύο γκολ διαφορά ισούται με… οριστική απώλεια.

Γ) Ασιατικό Under/Over

Τα ασιατικά Under/Over παρουσιάζουν τις ίδιες διαφορές με τα “συμβατικά” Under/Over (2,5 κτλ.), τις οποίες παρουσιάζουν και οι υπόλοιπες παραλλαγές των Ασιατικών Χάντικαπ με τις αντίστοιχες “συμβατικές” παραλλαγές. Κι εδώ παρατηρούμε δύο μορφές: I) τα ολόκληρα Under/Over και ii) τα split Under/Over.

– Ξεκινάμε με τα ολόκληρα Under/Over, παίρνοντας ως παράδειγμα το Under/Over 2. Στην περίπτωση μίας επιλογής Under 2 τότε ο παίκτης κερδίζει το στοίχημα αν σημειωθούν στο ματς κανένα ή ένα γκολ, έχει επιστροφή πονταρίσματος στην περίπτωση επίτευξης δύο γκολ και χάνει το στοίχημα αν σημειωθούν τρία γκολ και πάνω.
– Αν υπάρξει η επιλογή του Over 2, τότε ο παίκτης πληρώνεται με την επίτευξη τριών γκολ και πάνω, παίρνει πίσω το ποσό στοιχηματισμού στην περίπτωση επίτευξης δύο γκολ και χάνει το στοίχημα αν σημειωθούν ένα ή κανένα γκολ στο επιλεγόμενο ματς.
– Πηγαίνουμε στην πρώτη μορφή split με δεκαδικο ,25. Επιλέγουμε το παράδειγμα Under/Over 2, 2.5 γκολ (ή 2.25). Στην περίπτωση του Over 2, 2.5 γκολ κερδίζεται ολόκληρο το στοίχημα με την επίτευξη τριών γκολ και πάνω. Αν σημειωθούν δύο γκολ, τότε έχουμε επιστροφή του ποσού πονταρίσματος για το στοίχημα Over 2 και απώλεια του στοιχήματος Over 2.5. Στην περίπτωση του Under 2, 2.5 γκολ κερδίζεται ολόκληρο το ποσό αν επιτευχθούν κανένα ή ένα γκολ. Αν το ματς έχει δύο γκολ τότε επιστρέφεται το ποντάρισμα για το στοίχημα Under 2 και κερδίζεται το στοίχημα Under 2.5.
– Η δεύτερη μορφή split είναι με δεκαδικό ,75. Το παράδειγμα σε αυτή την περίπτωση είναι το Under/Over 2.5, 3 γκολ (ή 2.75). Στην περίπτωση του Over 2.5, 3 γκολ κερδίζεται ολόκληρο το στοίχημα αν επιτευχθούν τέσσερα γκολ και πάνω. Αν σημειωθούν τρία γκολ τότε ο παίκτης κερδίζει ολόκληρο το στοίχημα Over 2.5 και παίρνει επιστροφή του ποσού πονταρίσματος για το στοίχημα Over 3. Στην περίπτωση του Under 2.5, 3 γκολ κερδίζεται ολόκληρο το στοίχημα αν στο επιλεγόμενο παιχνίδι σημειωθούν δύο γκολ ή λιγότερα. Αν σημειωθούν τρία γκολ, τότε επιστρέφεται το ποντάρισμα για το στοίχημα Under 3 και χάνεται οριστικά το στοίχημα Under 2.5.

Όλες οι μορφές του Ασιατικού Χάντικαπ

Αν και περίπλοκο αρχικά, το Ασιατικό Χάντικαπ είναι, εν τέλει, αρκετά απλό. Υπάρχουν ωστόσο, διάφορες μορφές Ασιατικών Χάντικαπ και παρακάτω αναλύουμε όλα όσα μπορεί να βρει ένας παίκτης στις στοιχηματικές εταιρίες:

Χάντικαπ +2: Σε περίπτωση που η ομάδα που επιλέξατε κερδίσει, έρθει ισόπαλη ή χάσει με ένα γκολ διαφορά, κερδίζετε. Εάν η ομάδα σας χάσει με δύο γκολ διαφορά τότε σας επιστρέφετε το ποσό που στοιχηματίσατε.

Χάντικαπ -2: Σε περίπτωση που η ομάδα σας κερδίσει με τρία ή περισσότερα γκολ τότε παίρνετε όλο το ποσό. Εάν κερδίσει με δύο γκολ διαφορά τότε σας επιστρέφεται όλο το ποσό που στοιχηματίσατε.

Χάντικαπ +1.75 ή +1.5,2: Σε περίπτωση που η ομάδα που επιλέξατε κερδίσει, έρθει ισόπαλη ή χάσει με ένα γκολ διαφορά, κερδίζετε. Εάν η ομάδα σας χάσει με δύο γκολ διαφορά τότε χάνεται το 1/2 του ποσού που στοιχηματίσατε και το άλλο 1/2 σας επιστρέφετε.

Χάντικαπ -1.75 ή -1.5,2: Σε περίπτωση που η ομάδα που επιλέξατε κερδίσει με τρία ή περισσότερα γκολ τότε κερδίζετε. Εάν η ομάδα σας κερδίσει με δύο γκολ διαφορά τότε παίρνετε το μισό της max απόδοσης. Παράδειγμα ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Πανθρακικό, ο άσσος δίνει 1.10 ενώ το χάντικαπ -1.75 πληρώνει 1.90. Σε περίπτωση που κερδίσει με 3 γκολ ο Ολυμπιακός πληρώνεστε το 1.90. Σε περίπτωση που κερδίσει με ένα γκολ χάνετε τα χρήματά σας. Ενώ στην περίπτωση που θα κερδίσει ο Ολυμπιακός με δύο γκολ παίρνετε: Τελική Απόδοση= («Απόδοση -1.75″+1)/2, => Τελ. Απόδ.=(1.90+1)/2=1.45

Χάντικαπ +1.5: Σε περίπτωση που η ομάδα που επιλέξατε κερδίσει, έρθει ισόπαλη ή χάσει με ένα γκολ, κερδίζετε. Αν χάσει με διαφορά δύο τερμάτων και πάνω χάνετε το στοίχημά σας.

Χάντικαπ -1.5: Σε περίπτωση που η ομάδα που επιλέξατε κερδίσει με δύο ή περισσότερα γκολ, κερδίζετε. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση χάνετε.

Χάντικαπ +1.25 ή +1,1.5: Σε περίπτωση που η ομάδα που επιλέξατε κερδίσει ή έρθει ισόπαλη, κερδίζετε. Εάν χάσει με ένα γκολ τότε παίρνετε το μισό της max απόδοσης. Παράδειγμα: Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Πανθρακικό και εσείς επιλέγετε το +1.25 σε απόδοση 2.00. Αν το ματς λήξει Χ2 τότε πληρώνεστε την απόδοση του χάντικαπ. Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει με ένα γκολ τότε παίρνετε: Τελική Απόδοση= («Απόδοση +1.25″+1)/2, => Τελ. Απόδ.=(2.00+1)/2=1.50

Χάντικαπ -1.25 ή -1,1.5: Σε περίπτωση που η ομάδα που επιλέξατε κερδίσει με δύο ή περισσότερα γκολ, κερδίζετε. Εάν κερδίσει με διαφορά ενός γκολ χάνεται το 50% του ποσού που στοιχηματίσατε ή όπως αναφέραμε και στις προηγούμενες περιπτώσεις, σας επιστρέφονται τα μισά χρήματα από αυτά που ποντάρατε. Σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα χάνεται.

Xάντικαπ +1: Σε περίπτωση που η ομάδα σας κερδίσει ή έρθει ισόπαλη κερδίζετε. Εάν η ομάδα που επιλέξατε χάσει με ένα γκολ τότε το ποσό που στοιχηματίσατε επιστρέφετε.

Χάντικαπ -1: Σε περίπτωση που η ομάδα σας κερδίσει με δύο ή περισσότερα γκολ τότε παίρνετε όλο το ποσό. Εάν η ομάδα σας κερδίσει με ένα γκολ τότε επιστρέφονται τα χρήματα που ποντάρατε.

Χάντικαπ +0.75 ή +0.5,1: Σε περίπτωση που η ομάδα σας κερδίσει ή φέρει ισοπαλία παίρνετε όλο το ποσό. Εάν η ομάδα σας χάσει με ένα γκολ τότε παίρνετε πίσω τα μισά χρήματα από το ποντάρισμα σας. Αυτό το είδος στοιχήματος αξίζει να το χρησιμοποιείτε σε συστήματα που έχετε εκπλήξεις που θεωρείτε ότι στη χειρότερη περίπτωση η ομάδα σας θα χάσει με ένα γκολ. Σε περίπτωση τελικά χάσει η ομάδα σας με ένα γκολ δεν χάνονται η στήλες σας, αλλά το παιχνίδι θεωρείται «πιασμένο» με 0,5 απόδοση.

Χάντικαπ -0.75 ή -0.5,1: Σε περίπτωση που η ομάδα που έχετε επιλέξει με -0.75 χάντικαπ κερδίσει με δύο ή περισσότερα γκολ παίρνετε όλη την απόδοση. Εάν όμως κερδίσει με ένα γκολ τότε παίρνετε το μισό της max απόδοσης: Παράδειγμα: Αγοράζεται στο -0.75 την Ξάνθη που υποδέχεται τον Πανθρακικό. Ο άσσος πληρώνει 1.55, ενώ το Χάντικαπ -0.75 πληρώνει 1.80. Σε περίπτωση που κερδίσει η Ξάνθη με δύο γκολ εσείς πληρώνεστε το 1.80, σε περίπτωση που η Ξάνθη κερδίσει με ένα γκολ εσείς παίρνετε: Τελική Απόδοση= («Απόδοση -0.75″+1)/2, => Τελ. Απόδ.=(1.80+1)/2=1.40.

Χάντικαπ +0.5: Σε περίπτωση που κερδίσει ή φέρει ισοπαλία η ομάδα σας κερδίζετε. Είναι η διπλή ευκαιρία σε ασιατικό χάντικαπ. Και εδώ αξίζει να το κοιτάτε όταν σκέφτεστε να αγοράσετε διπλή ευκαιρία γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να έχει μεγαλύτερη απόδοση στην ίδια εταιρεία.

Χάντικαπ -0.5: Σε περίπτωση που κερδίσει η ομάδα κερδίζετε. Είναι το ίδιο ανα αγοράζατε 1 ή 2, αλλά πρέπει να το κοιτάτε καθώς αρκετές φορές το χάντικαπ -0.5 έχει μεγαλύτερη απόδοση απο ότι η απλή νίκη στην ίδια εταιρεία. Άρα αξίζει να αγοράσετε με -0.5 χάντικαπ παρά απλά το σημείο που είναι ακριβώς το ίδιο.

Χάντικαπ +0.25 ή +0.0,5: Σε περίπτωση που η ομάδα που έχετε επιλέξει με χάντικαπ +0.25 κερδίσει τότε κερδίζετε ολόκληρο το στοίχημα. Σε περίπτωση ισοπαλίας κερδίζετε το μισό από το max της απόδοσης. Παράδειγμα: Αγοράζεται το +0.25 του Άρη μέσα στον Πανιώνιο. Το διπλό πληρώνει 3.00, ενώ το handicap +0.25 έχει απόδοση 1.90. Σε περίπτωση που κερδίσει ο Άρης εσείς πληρώνεστε το 1.90, σε περίπτωση που το παιχνίδι έρθει ισόπαλο εσείς παίρνετε: Τελική Απόδοση= («Απόδοση +0.25″+1)/2, => Τελ. Απόδ.=(1.9+1)/2=1.45

Χάντικαπ -0.25 ή -0.0,5: Σε περίπτωση που η ομάδα που έχετε επιλέξει με χάντικαπ -0.25 κερδίσει τότε κερδίζετε το στοίχημα. Σε περίπτωση ισοπαλίας χάνεται το μισό από το ποντάρισμα σας και το άλλο μισό σας επιστρέφετε. Ουσιαστικά αυτό το στοίχημα είναι «μισό draw no bet», δηλαδή μειώνεται η απόδοσή σας κατά το ήμισι απ’ ότι θα μειωνόταν με το draw no bet, αλλά σε περίπτωση ισοπαλίας παίρνεται τα μισά χρήματά σας πίσω. Αυτό το είδος στοιχήματος αξίζει να το χρησιμοποιείτε σε συστήματα που έχετε σημεία που τα πιστεύετε πολύ και δίνετε λίγες τύχες στην ισοπαλία. Σε περίπτωση τελικά που έρθει το παιχνίδι ισόπαλο δεν χάνονται η στήλες σας, αλλά το παιχνίδι θεωρείται πιασμένο με 0,5 απόδοση.

Χαντικαπ 0 ή Draw No Bet: Σε περίπτωση που η ομάδα που έχετε επιλέξει με χάντικαπ 0 κερδίσει τότε κερδίζετε το στοίχημα. Σε περίπτωση ισοπαλίας σας επιστρέφετε το ποσό που ποντάρατε. Το στοίχημα αυτό αξίζει να το επιλέγετε σε σημεία που έχουν γύρω στο 2.70 απόδοση, αγοράζοντάς τα στο 1.90+ αλλά με κάλυψη στην ισοπαλία. Έχοντας ένα draw no bet σε κάποιο σύστημα, αν έρθει το παιχνίδι ισόπαλο τότε παίρνετε μονάδα και δεν χάνετε καμία στήλη από το σύστημα!

Τι είναι το Ασιατικό Χάντικαπ (Asian Handicap) και πως παίζεταιΓια αποκλειστικές προσφορές και ενημερώσεις, εγγραφείτε στο Newsletter του KolpoBet.gr


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ