Το μεγάλο δίλημμα: Μονά, παρολί ή σύστημα;

Εκείνοι, τουλάχιστον, που δεν ποντάρουν σπαροδικά, αλλά σε συχνή βάση, επομένως θέλουν -πρωτίστως- να μην χάνουν. Και για να το πετύχουν έχουν δοκιμάσει αρκετές μεθόδους

Στοίχημα | Σχολείο στοιχήματοςΤο μεγάλο δίλημμα: Μονά, παρολί ή σύστημα; 

Ο σωστός τρόπος στοιχηματισμού είναι αυτό που ψάχνουν οι περισσότεροι παίκτες. Εκείνοι, τουλάχιστον, που δεν ποντάρουν σπαροδικά, αλλά σε συχνή βάση, επομένως θέλουν -πρωτίστως- να μην χάνουν. Και για να το πετύχουν έχουν δοκιμάσει αρκετές μεθόδους, με τις βασικότερες να αφορούν ποντάρισμα σε μονά, σε παρολί με 2 ή περισσότερους αγώνες ή ποντάρισμα σε διάφορα συστήματα, όπως το 3/4 ή το 3/4/5.

Προτού περάσουμε στο… ζουμί, ας δούμε τι σημαίνει το καθένα από τα παραπάνω. Ως μονό, ορίζουμε το ποντάρισμα σε ένα αποκλειστικά γεγονός, το οποίο πρέπει να επαληθευτεί για να θεωρηθεί το στοίχημα επιτυχημένο.

Ως παρολί, ορίζουμε τον συνδυασμό δύο ή περισσότερων στοιχηματικών επιλογών σε ένα κουπόνι, το οποίο για να θεωρηθεί κερδισμένο πρέπει να είναι όλα επιτυχημένα (ή έστω ορισμένα εξ αυτών να θεωρηθούν ως μονάδα, καθώς δεν είναι απίθανο το παρολί να έχει επιλογές draw no bet) και δεν υπάρχει δικαίωμα λάθους.

Τέλος, το σύστημα είναι κουπόνι με 2 ή περισσότερα γεγονότα, με τον παίκτη να ζητάει να επιβεβαιωθούν κάποια από αυτά, ανάλογα με το σύστημα που έχει επιλέξει. Λόγου χάρη, σ’ ένα σύστημα 3/4, θα πρέπει τουλάχιστον 3 από τις επιλογές να επιβεβαιωθούν ώστε να υπάρξει το ελάχιστο ποσό κέρδους. Όσο περισσότερα επιτυχημένα γεγονότα, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το κέρδος.

Τα πάντα έχουν να κάνουν με τις αποδόσεις – Στοίχημα

Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση ως προς τον σωστό τρόπο στοιχηματισμού. Τα πάντα έχουν να κάνουν με τις αποδόσεις. Για παράδειγμα, σημείο μικρότερο του 1.70, δεν είναι ορθό να μπει σε μονό, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Αντίστοιχα, σε μία δυάδα ή μία τριάδα παρολί (χωρίς δηλαδή το δικαίωμα λάθους) δεν κρίνεται σωστό να βάλετε αποδόσεις μεγαλύτερες του 2.00.

Αντίστοιχα, όταν ξεχωρίσετε σημεία από 2.00 και κάτω, δεν μπορείτε να τα βάλετε σε συστήματα όπως το 3/4 διότι αν υπάρξουν τρεις επιτυχημένες επιλογές, τότε δεν θα έχετε κέρδος αλλά ζημία ή στην καλύτερη επιστροφή του πονταρίσματος. Στο σύστημα στόχος είναι να υπάρχει έστω κι ένα ελάχιστο κέρδος, γι’ αυτό και η ενδεδειγμένη λύση είναι τα σημεία 2.00+. Εκτός αν έχουμε να κάνουμε με σύστημα όπως το 4/5 ή το 5/6 εκεί όπου ναι μεν η τετράδα και η πεντάδα δίνουν κέρδος, αλλά από την άλλη, τα συγκεκριμένα συστήματα έχουν λίγες πιθανότητες επαλήθευσης.

Κοντολογίς, πριν καταλήξετε στον τρόπο στοιχηματισμού, πρέπει πρώτα να κάνετε τη μελέτη σας και να βρείτε τα σημεία που θα ποντάρετε. Στη συνέχεια, κι αφού έχετε ξεχωρίσει τις επιλογές σας, θα προχωρήσετε σε ποντάρισμα σε μονά, παρολί ή σε κάποιο σύστημα, με τις αποδόσεις να είναι το πρώτο κριτήριο. Όχι το ανάποδο, δηλαδή “σήμερα θα παίξω δυάδα κι ας είναι 2.40 το καθένα” ή “σήμερα θα πάω σε μονά κι ας είναι του 1.55”.

Από εκεί και πέρα, το επόμενο κριτήριο είναι η δυναμική της πρόβλεψης σας. Διότι κάποιο σημείο μπορεί να το βλέπετε πιο δυνατά από ένα άλλο, κάτι που επίσης ενδέχεται να επηρεάσει τον τρόπο στοιχηματισμού σας (να μπει δηλαδή σε μονό και κάποια άλλα που βλέπετε λιγότερο σε παρολί). Τέλος, πολύ σημαντικό είναι το προσωπικό κεφάλαιο του καθενός. Απαραίτητη επισήμανση, διότι -για παράδειγμα- τα μονά χρειάζονται… μπάτζετ, που ενδεχομένως πολλοί να μην διαθέτουν, επομένως αυτομάτως καταφεύγουν σε διαφορετική μέθοδο πονταρίσματος, όπως οι δυάδες ή οι τριάδες.

Δεν χρειάζεται μηδενισμός

Ο μηδενισμός είναι από τα χειρότερα ελαττώματα στη ζωή. Και η απόρριψη πραγμάτων επίσης. Η φράση “εγώ παίζω μόνο μονά” είναι λάθος. Όπως και η παλιά λογική του πρακτορείου “θα βρω τέσσερα ματς σε μεγάλες αποδόσεις για ένα 3/4” είναι επίσης λανθασμένη. Το στοίχημα χρειάζεται προσαρμογή. Προφανώς ο καθένας έχει έναν αγαπημένο τρόπο παιχνιδιού, ο οποίος τον βοηθάει να αποδώσει καλύτερα και να βρει τον δρόμο για το ταμείο. Αυτό, όμως, δεν συνεπάγεται ότι κάποιος άλλος τρόπος είναι λάθος.

Τα πάντα έχουν τα θετικά και τα αρνητικά. Και τα μονά και οι δυάδες και τα συστήματα έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το… κλειδί είναι το σωστό στοίχημα. Το 1.45 δεν μπορεί να μπει σε μονό αποδεκτό, ούτε τρία σημεία του 2.70 να παιχθούν σε παρολί χωρίς το δικαίωμα λάθους. Είναι αυτονόητο πως τα μονά έχουν περισσότερες πιθανότητες επαλήθευσης, αλλά δεν χρειάζεται μηδενισμός. Και η δυάδα με αποδόσεις 1.70 σωστό στοίχημα είναι, εφόσον οι επιλογές έχουν βγει από ορθή μελέτη.

Αυτό είναι και το ζητούμενο. Η ορθή μελέτη. Κοινώς, δεν ξεκινάς το ψάξιμο έχοντας στο μυαλό σου τι θα ποντάρεις. Δεν ανοίγεις το κουπόνι για να βρεις τρία ματς του 1.80. Μελετάς και μετά βλέπεις τι βγήκε, προκειμένου στη συνέχεια να ποντάρεις ορθά. Σήμερα μπορεί να βγουν δύο παιχνίδια του 1.60 και το ποντάρισμα να γίνει σε δυάδα, αύριο τρία του 5.00 και το ποντάρισμα να γίνει σε μονά ή σύστημα. Ο τρόπος πονταρίσματος προφανώς δεν θα είναι ίδιος κάθε φορά.

Κοντολογίς, δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Τα πάντα ξεκινούν από την μελέτη και στη συνέχεια χρειάζεται προσαρμογή. Το στοίχημα “παίζω μόνο μεγάλες αποδόσεις ή παίζω μόνο μονά” δεν συμβαδίζει με τα παραπάνω.

 Το μεγάλο δίλημμα: Μονά, παρολί ή σύστημα;Για αποκλειστικές προσφορές και ενημερώσεις, εγγραφείτε στο Newsletter του KolpoBet.gr


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ